Rețetă sarmale în foi de viță. Preparat și de post

 Dumitrache Medeea
.

Rețetă sarmale în foi de viță. Un preparat perfect pentru vară, când vița de vie este tânără. Pot avea diverse umpluturi și pot fi transformate și într-un preparat de post. La servire se poate adăuga, ca și la sarmalele în foi de varză, smântână și ardei iute.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Este sezonul sărmăluțelor în foi de viță. Rețeta este simplu de preparat și poate avea umpluturi diverse, în funcție de zona geografică. Se pot folosi carne de porc, vită sau miel. De asemenea, se pot prepara și pentru perioadele de post doar cu orez și ingrediente vegetale, conform savoriurbane.com.

Citește și: Rețetă de ciulama de ciuperci cu mămăligă

Citește și: Rețetă prăjitură cu căpșuni.

Citește și: Bogdan Mocanu de la Puterea Dragostei și fratele lui au împărțit aceeași iubită:

Citește și: Alex Bodi și Bianca Iordache s-au despărțit!

Ingrediente – rețetă sarmale în foi de viță

  • 40-50 de frunze de viță
  • 500 g carne tocată
  • 1 ceapă mare
  • 50 g orez
  • 1 lingură ulei
  • sare, piper
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • puțin cimbru uscat

Mod de preparare – rețetă sarmale în foi de viță

Foile de viță se aleg cât mai fragede și cât mai rotunjite pentru a înveli mai ușor sarmalele. Se spală cu apă rece, se îndepărtează codițele, apoi se opăresc pentru câteva secunde.

Se pregătesc ingredientele pentru umplutură. Ceapa se toacă mărunt, iar carnea trebuie sărată și piperată. Într-o tigaie se călește ceapa cu puțin ulei și un praf de sare și se adaugă orezul. Se lasă în tigaie 2-3 minute, fără să se rumenească.

Se toacă mărarul și pătrunjelul. În castronul cu carnea tocată se pune un pic de cimbru, verdeața tocată și orezul cu ceapa. Se frământă totul cu mâinile.

Se rulează totul cu grijă și se închid bine capetele. Se lasă la o parte 4-5 frunze care se vor așeza pe fundul oalei.

În oala aleasă se pun pe fund o ceapă tocată, puțin ulei și frunzele de viță tăiate fâșii. Deasupra se pun sarmalele și se toarnă apă cât să acopere bine. Se fierbe totul la foc mediu, cu un capac deasupra, pentru cca. 30-40 de minute. Se poate completa cu apă dacă scade.

Sursa foto: retete.unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton