Rețetă sarmale în cuib. Extrem de gustoase!

.

Rețetă sarmale în cuib. Așteptăm cu toții să vină sărbătorile de iarnă, mai ales pentru preparatele extrem de gustoase pe care le pregătim pentru masa de Crăciun. Ei bine, dacă vrei să faci cele mai bună rețetă de sarmale în cuib, ai nevoie de următoarele ingrediente.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRE, GRATIS, AICI!


Rețetă sarmale în cuib. Gospodinele s-au pus deja pe treabă și abia așteaptă să prepare sarmalele de Crăciun. Ei bine, dacă vrei să îți surprinzi familia cu un preparat deosebit, încearcă această rețetă de sarmale în cuib. Iată de ce ingrediente ai nevoie.

Citește și: Rețetă varză nouă călită.Este fragedă și perfectă cu costiță

Citește și: Rețetă de tartă cu căpșuni.Cel mai gustos desert

Citește și: Rețetă de pilaf cu carne de pui.E gustos și hrănitor


Citește și: Rețetă de pui Shanghai.Un preparat gustos și aromat

Rețetă sarmale în cuib. Ingrediente

2 kg de carne tocată de porc

300 g orez

2 morcovi

500 g bulion

1 kg de ceapă

varză murată

piper

sare

foi de dafin

șuncă afumată

Rețetă sarmale în cuib. Mod de preparare

  1. Punem ceapa la prăjit într-o tavă și adăugăm cei doi morcovi, după câteva minute. Adăugăm bulionul de roșii și încorporăm bine totul.
  2. Vom pune apoi orezul și lăsăm pentru încă 3-4 minute pe foc. Compoziția o dăm de pe foc și lăsăm la răcit.
  3. Peste compoziția aceasta putem adăuga și carnea tocată. Condimentăm după gust.
  4. Acum ne vom ocupa de varza murată, pe care o vom tăia în bucăți relativ egale. Ne punem să umplem sarmalele, dar să fie cât mai mici.
  5. Tăiem mărunt cotoare și părțile rămase din varza murată și apoi le punem pe fundul unei oale încăpătoare.
  6. Tăiem dintr-o varză murată întreagă cotorul. Începem să punem pe o foaie mai mare câteva sarmale, câte vedem că încap și o bucată de slănină afumată. Împachetăm bine totul și repetăm, până umplem tava cu aceste cuiburi.
  7. Adăugăm și sosul de roșii și apa cât să acoperim.
  8. Băgăm la cuptor preîncălzit la 170 de grade pentru 1 oră jumătate sau până când observăm că sunt gata.
  9. Servim cu mămăliguță și ardei iute!

Poftă bună!

sursă foto- Shutterstock