Rețetă de sarmale fierte în vin. În perioada sărbătorilor de iarnă, tot mai multe gospodine pregătesc cele mai pune mâncăruri pentru familiile lor. De curând, am descoperit această rețetă de sarmale fierte în vin care m-a impresionat extrem de plăcut. Se prepară foarte ușor și au un gust cu totul nou! Iată de ce ingrediente ai nevoie!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRE, GRATIS, AICI!
Atunci când îți dorești să îi impresionezi pe toți membrii familiei tale, încearcă această rețetă absolut senzațională! Nu necesită foarte mult timp în bucătărie și nici nu ai nevoie de multe ingrediente. Are un gust cu totul special și poate fi consumată inclusiv în perioada sărbătorilor de iarnă.
Citește și: Rețetă ciorbă de porc cu legume.Ca la mama acasă!
Citește și: Rețetă tartă de cocos de post.Un deliciu!
Citește și: Rețetă ouă umplute cu ficăței de pui.Ușor de gătit!
Citește și: Rețetă plăcintă cu vinete.Ușor de făcut!
Rețetă de sarmale fierte în vin – Ingrediente
- Carne tocată de gâscă sau rață
- Orez
- Varză
- Sare şi piper
- Boia
- Cimbru
- Foi de dafin
- Ceapă
- Cimbru
- Morcovi
- Untură
- Slănină afumată
- Vin alb
Rețetă de sarmale fierte în vin – Mod de preparare
- Orezul se pune la fiert pentru 10-12 minute.
- În untură vom căli ceapa, morcovul tăiate mărunt. Peste acestea se va pune atât boia și cimbru, cât și o bucată mică de slănină afumată.
- După ce acestea s-au gătit, se iau de pe foc. Într-un bol se amestecă orezul, carnea tocată, legumele călite și se condimentează cu sare și piper după gust. Se amestecă bine, apoi se adaugă cimbrul și foaia de dafin.
- Sarmalele se rulează, apoi se așează în cerc într-o oală încăpătoare.
- Peste acestea se poate pune puțină apă, apoi se lasă la foc mic timp de 20 de minute. Oala trebuie să fie acoperită!
- După 20 de minute, se toarnă vinul alb și se mai lasă pe foc mediu până când sunt complet fierte, potrivit Adevărul.
Sursă foto: Shutterstock