Rețetă de sarmale de post cu bulgur

.

Cum se fac cele mai bune sarmale de post? Aceasta este întrebarea de pe buzele tuturor gospodinelor care țin postul Crăciunului. Ei bine, sarmalele de post pot fi cu ciuperci, orez, diverse legume, dar o rețetă excelentă de sarmale de post este aceea cu bulgur. Iată cum se fac sarmalele de post cu bulgur!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de sarmale de post cu bulgur. Pentru cei care nu știu ce înseamnnă bulgurul, ei bine, este vorba de un amestec de boabe de grâu măcinate, care se folosește în special în Orientul Mijlociu. Bulgurul este un produs inedit care se folosește în compoziția sarmalelor de post și le conferă un gust special.

Ingrediente pentru sarmale de post cu bulgur

    o varză murată

    150 grame de bulgur fin

    o ceapă

    2-3 căței de usturoi

    o linguriță de boia dulce

    o linguriță de cimbru uscat


    jumătate de linguriță de chili

    jumătate de legătură de pătrunjel

    100 ml de bulion

    4 linguri de ulei de măsline

    sare și piper, în funcție de gustul fiecăruia.

Citește și: Larisa Drăgulescu s-a măritat, dar soacra ei nu o acceptă:Nu o cunosc pe mama soțului meu

Citește și: Simona Halep, primele declarații despe nunta cu Toni Iuruc.Unde va avea loc evenimentul

Citește și: Cum și-a cunoscut Nicoleta Nucă de la Bravo, ai stil! iubitul și cum au trecut peste greutăți:„Suntem amândoi temperamentali/ EXCLUSIV

Mod de preparare sarmale de post cu bulgur

Varza se curăță de foi și se aleg cele mai bune dintre ele. Peste bulgur se pune apă fierbinte și se lasă vasul acoperit timp de 10-15 minute. Bulgurul trebuie să se umfle în această perioadă.

Între timp, ceeapa se curăță, se spală și se taie, după care se călește în ulei încins și se adaugă bulgurul care a absorbit toată apa. Se pune și restul de ingrediente și se amestecă totul foarte bine.


Acum este momentul să împăturim sarmalele. Astfel, pe fundul unei oale se pun câteva frunze de varză tocate fin, se aranjează deasupra sarmalele și se mai pune un strat de varză tocată.

Se adaugă cimbru și bulion, se toarnă apă cât să acopere suficient sarmalele. Se lasă apoi la fiert, la foc mediu, cu capacul pus. Spre deosebire de sarmalele cu carne, cele de post fierb mult mai repede. Astfel, sarmalele de post cu bulgur sunt gata în aproximativ 30 de minute.


Se servesc calde împreună cu mămăligă și ardei iute.

Sursa rețetă: fanatik.ro