Rețetă de sarmale cu carne de porc și vită

.

Rețetă de sarmale cu carne de porc și vită. În perioada sărbătorilor de iarnă, nu trebuie să lipsească de pe masa festivă mâcarea tradițională românească! Când ne gândim la Crăciun, implicit ne amintim de gustul sarmalelor făcute de mama sau bunica. Anul acesta, am decis să vă prezint cea mai bună rețetă de sarmale! Iată de ce ingrediente ai nevoie!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de sarmale cu carne de porc și vită. În fiecare an de Crăciun, mama pregătea clasicele sarmale învelite în foi de varză sau de viță de vie. Anul acesta am decis să mă ocup eu de bucătărie, așadar am început să mă documentez cu privire la rețetele tradiționale pentru sărbători. Printre ele se numără și cea de sarmale cu carne de porc și vită. Este un deliciu!

Citește și: Rețetă plăcintă cu vinete.Ușor de făcut!

Citește și: Rețetă tobă de porc.Extrem de bună!


Citește și: Rețete de turtă dulce.Un desert delicios!

Citește și: Rețetă prăjitura Rumba.Un deliciu!

Rețetă de sarmale cu carne de porc și vită – Ingrediente

  • 400 gr de carne de porc tocată
  • 300 gr de carne de vită tocată
  • 300 gr de carne de vită tocată
  • 2 cepe
  • 2 pumni de orez
  • 3 linguri de bulion de roşii
  • 1 legatură de mărar
  • 1 kg de varză acră
  • 1 kg frunză de viță-de-vie
  • piper macinat
  • 6-7 boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • cimbru uscat
  • 200 gr de slănină afumată

Rețetă de sarmale cu carne de porc și vită – Mod de preparare

  1. Ne vom ocupa în primă fază de ceapă. Aceasta se curăță, se toacă și se pune la călit în puțin ulei încins. Peste ea se adaugă orezul și o lingură de bulion și se lasă totul sub capac, la foc mic. Ulterior, se mai adaugă o lingură de bulion și se amestecă bine compoziția.
  2. Separat, într-un lighean sau un bol mai mare, se pune carnea, ceapa călită mai devreme, piperul măcinat, cimbru uscat și mărarul tocat mărunt și se amestecă bine. În cazul în care alegeți să faceți sarmalele cu foi de varză sărate, nu puneți sare în compoziția pentru umplutură.
  3. După ce compoziția este gata, se umplu foile de varză sau de viță de vie.
  4. Acestea se pun într-o oală încăpătoare, una lângă alta. Atât pe fundul oalei, cât și deasupra se așează câteva frunze de varză tocate mărunt.
  5. În oală se poate adăuga afumătura și câteva foi de dafin. Se completează cu apă și se lasă la fiert, pe foc mediu.
  6. Acestea se verifică din când în când, iar în momentul în care orezul este fiert, pot fi servite, potrivit Știrile Kanal D.

Sursă foto: Shutterstock