Rețetă saramură de pui. Simplă și aromată

 Oana Pantazi
.

Când ești în pană de idei, o rețetă de saramură de pui te poate scoate din impas. Este simplu de făcut, nu ai nevoie de prea multe ingrediente, este extrem de savuroasă și, cu siguranță, îți vei impresiona familia și musafirii cu acest preparat special.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Dacă până acum ai încercat doar varianta cu pește, porc sau oaie, îți propunem o rețetă de saramură de pui foarte gustoasă, dar și foarte simplu de făcut. Mai mult, spre deosebire de carnea de ovine, care poate fi tare și nu întotdeauna pe gustul tuturor, cu carnea de pui nu poți da greș. În plus, merge de minune cu o porție de mămăligă sau cu cartofi copți.

Citește și: Ciorbă de burtă. Rețeta clasică, pas cu pas

Citește și: Salată de ardei copți. Trucul care o face delicioasă

Citește și: Tocană de cartofi cu carne de porc. Rețeta tradițională

Citește și: Supă de pui a la grec. Rețetă simplă și delicioasă

Citește și: Rețetă de plăcintă cu iaurt. Preparat simplu

Rețetă saramură de pui

Puiul este o carne preferată de obicei de întreaga familie, așadar vă recomandăm să încercați o rețetă de saramură de pui la care să folosiți o carne mai fragedă, cum ar fi cea de pe copane sau ciocănele. Se prepară rapid și le puteți găti și dezosate dacă doriți. Rezultatul final este savuros și o puteți servi acompaniată de mămăligă sau chiar cartofi copți. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a prepara cea mai delicioasă saramură de pui!

  • 6 pulpe pui
  • 4 rosii mari
  • 2-3 ardei capia
  • 1 căpățână usturoi
  • 1-2 ardei iuți
  • foi dafin, cimbru
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • piper

Cum se prepară saramura

Copanele de pui se spală, se condimentează şi se pun într-o cratiţă. Se adaugă uleiul şi vinul, se amestecă şi se lasă la rece aproximativ două ore. După aceea, se scot pe o farfurie şi se pun din nou în cratiţă, în aşa fel încât bucăţile care au fost deasupra să ajungă dedesubt şi se mai ţin încă două ore la rece (marinarea cărnii este foarte importantă).

După ce carnea s-a marinat, copanele se pun pe grătarul încins alături de roşii, ardeii iuţi şi ardeii capia. După ce pulpele s-au rumenit, se pun într-o cratiţă ce se acoperă cu capac. Roşiile şi ardeii copţi se curăţă, iar apoi se toacă mărunt. Dacă preferați, le puteți tăia și rondele. Apoi se pisează usturoiul şi se adaugă în saramură. Se amestecă şi se pune cratiţa pe aragaz la foc mic, pentru 20 de minute. Apoi, se agaugă și puiul și se mai lasă puțin, până ce carnea preia aromele saramurii.

Când este gata saramura, se servește cu mămăligă sau cu cartofi copți.

Sursa foto: Unica

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton