Rețetă de salată de vinete cu iaurt. Rapidă și delicioasă!

.

Rețetă de salată de vinete cu iaurt. Salata de vinete este un preparat pe placul oricui, fie că vorbim despre cei mai pretențioși degustori. Poate fi consumată în varianta clasică, dar și în alte combinații delicioase. Vă provocăm să gătiți rețeta de salată de vinete cu iaurt recomandată de noi. Odată mâncată, cu siguranță veți dori să o încercați din nou!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de salată de vinete cu iaurt. Salata de vinete reprezintă un preperat pe cât de simplu, pe atât de gustos. Nu vă trebuie decât câteva ingrediente și puțină pricepere în ale gastronomiei. Dacă v-am convins să încercați rețeta de salată de vinete cu iaurt, vă punem la dispoziție și pașii pe care trebuie să-i urmați pentru rezultatul dorit.


Rețetă de salată de vinete cu iaurt. Rețeta de de salată de vinete cu iaurt este un adevărat deliciu culinar. Dacă veți urma întocmai instrucțiunile, veți obține un preparat cremos și fresh, bun în orice anotimp. Ingredientele necesare sunt accesibile ca preț și le puteți găsi oriunde.

Citește și: Rețetă de varză tocată la murat.Perfectă pentru iarnă

Citește și: Rețetă de vinete la cuptor cu cașcaval.Ușor de gătit

Citește și: Rețetă de prăjitura Cabana.Desert delicios


Citește și: Ciorbă de ghebe în pâine de casă.O rețetă delicioasă

Rețetă de salată de vinete cu iaurt – Ingrediente

1 kg vinete coapte și scurse

200 gr iaurt grecesc

3-4 căței de usturoi

1 lingură ulei de măsline

sare, după gust

Rețetă de salată de vinete cu iaurt – Mod de preparare

1. După ce ați copt vinetele, ele trebuie curățate sub jet de apă. Legumele se lasă apoi la scurs într-un recipient potrivit, precum o sită. Vă veți da seama că sunt gata, după ce observați că lichidul amărui din ele a dispărut.

2. Ocupați-vă apoi de iaurtul greces. Acesta trebuie pus într-o sită deasă și se lasă acolo la scurs preț de câteva minute. Conform a1.ro, e indicat să folosiți un iaurt cu 10-15% grăsime. Astfel, preparatul va fi mai ușor și mai dietetic.


3. Mai apoi, curățați usturoiul. Acesta se pisează cu sare, la fel cum faceți atunci când pregătiți mujdeiul. El se amestecă ulterior cu o lingură de ulei de măsline, mai scrie sursa citată.

4. După ce vinetele s-au scurs suficient, ele se mărunțesc, la fel cum procedați la sala de vinete clasică. Utilizați un dispozitiv din lemn, pentru ca să nu oxideze.

5. Vinetele se amestecă apoi cu iaurtul grecesc. Se adaugă și usturoiul bine pisat și adăugați sare în funcție de preferințele dumneavoastră.


6. Salata de vinete obținută se pune într-o caserolă cu capac. Preparatul se lasă în frigider pentru cel puțin jumătate de oră. În acest interval, gusturile se întrepătrund, iar mâncarea va fi și mai fresh. O puteți servi apoi pe felii de pâine și asezonată cu câteva roșii. Sperăm că v-a plăcut rețeta recomandată de noi. Poftă bună!

Sursă foto: Shutterstock