Rețetă de salată de vinete. Secretul lui chef Florin Dumitrescu. Salata de vinete este un preparat specific verii și este extrem de simplu de preparat. Chef Florin Dumitrescu și-a dezvăluit rețeta și a explicat cum o pregătește pentru a fi delicioasă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Salata de vinete este un preparat clasic pentru vară. Tuturor ne place și o mâncăm de fiecare dată cu aceeași plăcere. Chef Florin Dumitrescu a explicat cum o prepară pentru a avea o aromă deosebită.
Citește și: Rețetă ostropel cu carne de porc.
Citește și: Rețetă brioșe simple.
Citește și: Ce face Fulgy de când e arestat la domiciliu.
Citește și: Cum arată Albert Iovan, fiul lui Adrian Iovan.
Ingrediente – Rețetă de salată de vinete
- 2 kg de vinete
- 450 ml ulei de floarea soarelui
- 3 cepe
- sare și piper
Mod de preparare – Rețetă de salată de vinete
Vinetele se spală bine și se pregătesc pentru coacere. În momentul în care coaja pare coaptă, se întorc pe partea cealaltă. Dacă acestea încep să elimine zeamă și să pocnească ușor, atunci înseamnă că sunt coapte suficient.
După ce s-au copt, se lasă la scurs pentru mai mult timp. În caz contrar, salata va fi una iute sau amară.
După ce s-au scurs, vinetele se toacă cu un satâr de lemn. Urmează să se toace și ceapa mărunt. Cele două ingrediente se amestecă, apoi se adaugă uleiul câte puțin, sarea și piperul.
Salata de vinete este deosebit de gustoasă dacă se servește cu pâine prăjită și roșii proaspete.
Sursa foto: libertatea.ro