Dacă sunteți fanii salatei clasice, o să încercăm să vă schimbăm părerea, invitându-vă să încercați o rețetă de salată de vinete cu dovlecei. Este mai ușoară pentru cei ce suferă de probleme digestive, dar la fel de savuroasă, vă garantăm!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de salată de vinete cu dovlecei. Salata de vinete este întotdeauna preparatul-vedetă al verii, însă, uneori, este binevenită o variație. Vă invităm, așadar, să încercați o variantă mai ușoară, însă la fel de gustoasă, care conține și dovlecei. Chiar dacă prepararea este destul de migăloasă, vă garantăm că merită tot efortul!
Rețetă de salată de vinete cu dovlecei
Salata de vinete este unul dintre preparatele tradiționale la noi și se gătește pe tot parcursul anului, însă vara parcă este mai potrivită o variantă light. De aceea, vă invităm să încercați o rețetă de salată de vinete cu dovlecei. Iată de ce aveți nevoie pentru a o prepara!
Citește și: Rețetă de tort de biscuiți cu budincă, fără coacere
Citește și: Pui cu smântână.Rețetă ușor de preparat
Citește și: Tochitură de porc cu cârnați.Rețetă simplă și gustoasă
Citește și: Prăjitură cu cireșe și brânză.Rețeta de vară perfectă
Citește și: Rețetă prăjitură deșteaptă.Se separă singură în trei straturi
Ingrediente
- 1 kg vinete (după copt, cantitatea se va înjumătăți) sau un pachet de vinete congelate
- un dovlecel potrivit ca marime
- 100 ml ulei
- o ceapă
- sare
- maioneză (opțional)
- usturoi (opțional)
Cum se prepară salata de vinete cu dovlecei
Primul pas constă în coacerea vinetelor, o operațiune destul de complicată, mai ales vara. Acestea se coc, întorcându-se pe toate părțile, în cuptor sau direct pe flacăra aragazului (gustul de ars dă o aromă mai plăcută). Când se înmoaie, se scot într-un vas și se curăță imediat. Se trec rapid sub jetul de apă rece și apoi se lasă la scurs pe un tocător înclinat sau în sită cel puțin o oră, până se scurge toată zeama.
Dovlecelul, curățat și tăiat cubulețe, se pune la fiert într-un vas cu apă și sare. După ce a fiert, se lasă, de asemenea, la scurs într-o sită.
Apoi, atât dovleceii, cât și vinetele se toacă mărunt (o puteți face și în blender) și se amestecă. Se adaugă uleiul puțin câte puțin, ca la maioneză. Dacă sunteți fani ai salatei de vinete cu maioneză, puteți adăuga și câteva linguri de maioneză (mai scădeți din cantitatea de ulei) și doi-trei căței de usturoi zdrobiți. Gustul va fi fabulos. La final, se adaugă ceapa tăiată mărunt.
Se servește rece, alături de roșii și brânză.
Foto: Shutterstock