Rețetă de salată de vinete. Secretul gustului perfect!

.

Rețetă de salată de vinete. Vinetele sunt niște legume pe cât de delicioase, pe atât de sănătoase. Pe deasupra, ele pot fi servite în diferite combinații. Cea mai apreciată rețetă este cea de salată de vinete, fiind atât pe placul adulților, cât și al celor mici. Iată care este secretul gustului perfect!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de salată de vinete. Salata de vinete cu roșii ne cucerește de fiecare dată papilele gustative. Rețeta de salată de vinete recomandată de noi se răgesește în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti’ a regretatului gastronom Radu Anton Roman. Noi vă vom dezvălui secretul lui pentru un preparat ca la carte, iar dumneavoastră trebuie doar să urmați indicațiile!

Citește și: Rețetă de vinete marinate pentru iarnă.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de salată asortată pentru iarnă.Sănătoasă și ușoară


Citește și: Rețetă de ostropel de pui Moldovenesc.Ușor de gătit!

Citește și: Rețetă de prăjitură cu mere și cremă de vanilie.Perfectă pentru întreaga familie

Rețetă de salată de vinete – Ingrediente

1 kg vinete (coapte, bine colorate, tari, lungi)

1 pahar untdelemn

1 ceapă roşie

1 lingură oţet mere

2 roşii coapte

sare

piper


Rețetă de salată de vinete – Mod de prepare

1. Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să puneți vinetele la fript, pe foc viu, pe fiecare parte. Vă veți da seama că sunt gata după ce încep să se înmoaie.

2. După aceea, se curăță fiecare vânătă în parte de cojile arse. Apoi, legumele de sărează și se lasă la scurs pe un tocător înclinat, pentru ca lichidul să iasă mai ușor. Procedura durează cel puțin o oră, notează site-ul adevarul.ro, ce-i citează rețeta lui Radu Anton Roman.


3. Apoi, ocupați-vă de ceapă. Aceasta trebuie curățată și tocată mărunt. Ea se spală rapid sub un jet de apă rece pentru ca amăreala oxidată să iasă din legumă, iar apoi se scurge foarte bine.

4. Mai apoi, amestecați bucăție de ceapă cu oțetul.

5. După ce s-au scurs vinetele, el trebuie tocată sub formă de pastă, iar compoziția va fi apoi frecată cu ulei. Lichidul trebuie adăugat treptat, până ce rezultatul capătă un aspect spumos.

6. Se adaugă apoi și sosul de ceapă cu oțet. Pentru un aspect mai plăcut, puteți orna salata de vinete cu câteva felii de roșii proaspete.


7. Pentru un plus de savoare, se pot adăuga una sau două linguri de smântână, alături de 3-5 căței de usturoi, după ce au fost pisați. Vinetele scurse și tocate pastă se combină cu o maioneză realizată din 200 ml untdelemn, 2 gălbenuşuri, 1 vârf linguriţă piper măcinat, 2 linguri zeamă de lămâie, 3 căţei usturoi și 1 lingură smântână de frişcă.

Sursă foto: shutterstock