Rețetă de salată Coleslaw. De Paște, tot mai mulți români savurează rețetele tradiționale, încărcate în calorii. Chiar dacă acestea sunt extrem de gustoase, ele îți pot face stomacul să se simtă prea plin. Astfel, pentru o detoxifiere de după sărbători, îți prezentăm o rețetă de salată!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de salată Coleslaw. Sărbătorile Pascale au trecut, iar odată cu ele, tot mai mulți oameni se simt prea plini. Aceștia au savurat preparatele tradiționale extrem de gustoase, însă acum au nevoie de o pauză de la alimentele grele. Din acest motiv, vă prezentăm o soluție simplă de detoxifiere, după Paște. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti salata Coleslaw!
Citește și: Rețetă de cozonac cu aluat opărit. Gustos și pufos
Citește și: Rețetă de ardei iute murat
Citește și: Rețeta de lava cake a lui chef Florin Dumitrescu
Citește și: Rețetă de păsat cu lapte
Rețetă de salată Coleslaw. Ingrediente
- o varză mare
- 2 morcovi mari
- 1 ceapă mică
- 1 linguriță de zeamă de lămâie
- 1 linguriță de muștar dulce
- 2 linguri de lapte
- 60 gr de maioneză
- 2 linguri de lapte bătut/smântână
- 2 lingurețe oțet
- 2 lingurițe de zahăr
- piper
- 1/2 lingurițe de sare
Rețetă de salată Coleslaw. Mod de preparare
- În prima fază ne vom ocupa de legume. Acestea se spală bine și se curăță de coajă. Varza se taie fâșii de dimensiuni medii, în timp ce morcovii trebuie dați pe răzătoare. Ceapa se taie cât mai mărunt cu putință.
- Toate legumele pregătite anterior se pun într-o bol încăpător și se lasă deoparte timp de câteva minute.
- În acest timp, se ia un alt bol în care se pune maioneza, laptele, smântână, muștarul și restul ingredientelor. Se amestecă foarte bine până la omogenizare.
- După ce conținutul din cel de al doilea bol se omogenizează, se toarnă peste legumele deja pregătite.
- Se lasă la frigider timp de două ore, apoi se stropește cu zeamă de lămâie și poate fi servită!
SURSĂ FOTO: Shutterstock