Rețetă de salată de boeuf de post. Salata de bouef este unul dintre preparatele nelipsite de mesele de Sărbători, la români. Este fel de mâncare gustos și consistent, ce-ți potolește pe loc foamea. Dacă vreți să vă bucurați de aromele sale și atunci când țineți post, noi vă provocăm să încercați rețeta de salată de boeuf de post recomandată de noi. Este simplă și foarte gustoasă!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de salată de boeuf de post. Salata de bouef este un adevărat deliciu, mai ales pentru gurmanzi. Amestecul de carne și legume este chiar și pe placul celor mici. Gătirea unui astfel de preparat nu necesită foarte multe cunoștințe în bucătărie, deoarece se prepară destul de rapid și ușor. Pentru a încerca rețeta de salată de boeuf de post recomandată de noi aveți nevoie de câteva ingrediente de bază. În plus, vă vom prezenta și cum se face maioneza de post.
Citește și: Mâncare de ardei copţi cu smântână.O rețetă delicioasă
Citește și: Rețetă de prăjitură Intercontinental, cu nucă de cocos
Citește și: Rețetă de dovlecei crocanți cu sos de iaurt.E delicioasă!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu gutui caramelizate.Perfectă pentru zilele de toamnă
Rețetă de salată de boeuf de post – Ingrediente
2 kg de cartofi roșii
350 g morcovi
50 g ţelină
50 g păstârnac
300 g gogoșar murat
300 g castraveți murați
200g mazăre
2 lingurițe de sare
Pentru maioneză
1 ceașcă lapte de soia
2 cești ulei floarea soarelui
2 linguri zeamă lămâie
1/4 linguriță sare
2 lingurițe muștar
Rețetă de salată de boeuf de post – Mod de preparare
1. Începeți cu cartofii. După ce i-ați curățat și spălat foarte bine, îi puteți pune la fiert alături de mazăre.
2. În timp ce cartofii și mazărea fierb, curățați și restul legumelor, mai exact morcovii, păstârnacul și țelina. Spălați-le bine și apoi adăugați-le și pe ele în oală, la fiert.
3. Cât timp fierb legumele, puteți tăia castraveții și gogoșarii, în formă de cubulețe. Pentru un preparat ca la carte, castraveții și gogoșarii se scurg de zeamă.
4. După ce legumele au fiert suficient, lăsați-le să se răcească. Mai apoi, le puteți tăia mărut, în cubulețe mici. La final, turnați-le pe toate într-un bol încăpător și amestecați-le puțin.
5. Acum puteți trece la prepararea maionezei de post. Turnați toate ingredientele indicate într-un bol suficient de adânc și omogenizați totul cu un blender, scrie site-ul playtech.ro.
6. După ce ați temrinat maioneza, o puteți amesteca alături de legume. Pentru un plus de gust, presărați și cantitatea de sare. Pentru a nu obține o mâncare mult prea sărată, indicat este să o adăugați treptat și să gustați până ce ajungeți la aroma dorită.
7. Pentru decor, păstrați separat o lingură de maioneză. O veți folosi la ornat, alături de alte legume, cum ar fi morcovul, măslinele, castraveții, etc. Asta a fost tot. Poftă bună!
Sursă foto: Shutterstock