Rețetă rapidă de pască cu ciocolată. Cel mai bun desert de Paște

.

Pasca este desertul specific sărbătorii de Paște, așa că mai jos te învățăm cum să o prepari. Îți spunem pas cu pas ce ai de făcut pentru a face în casă cea mai bună pască cu ciocolată.

INGREDIENTE:


Pentru aluat

  •  250 g făină
  •  125 g margarina
  •  1 ou
  •  65 g zahăr
  •  1 praf sare
  •  margarina pentru uns forma

Pentru umplutură

  •  100 g ciocolată de menaj
  •  2 linguri cacao
  •  2 linguri făină
  •  200 ml lapte
  •  4 ouă
  •  100 g margarina
  •  1 plic vanilie

MOD DE PREPARARE

1. Se prepară aluatul din făină, margarina, ou, zahăr şi un praf de sare. Se frământă, apoi se lasă la dospit. Se întinde cu sucitorul o foaie potrivit de groasă şi se întinde în forma de copt specială.

Citește și: Nicoleta Luciu a învăţat să facă pască fără zahăr, lapte sau ouă


2. Se topeşte ciocolata pe baie de aburi, se adaugă margarina, cacao şi vanilie. Se toarnă laptele treptat şi se amestecă până compoziţia se îngroaşă. Separat, se bat ouăle, se adaugă zahărul, apoi se toarnă peste ciocolată.

3. Peste aluatul din tavă, se pune hârtie de copt cu boabe de fasole deasupra, pentru a-şi păstra forma. Se dă la cuptor şi se lasă cam 15 minute. După ce este gata, se scoate şi se îndepărtează foaia cu boabele de fasole.

Citește și: Pască fără aluat pentru Paște. Rețetă delicioasă


4. Se toarnă umplutura, şi se dă din nou la cuptor, încă 20 de minute. Cu 5 minute înainte de a scoate forma din cuptor, se decorează cu jumătăţi de nuci sau migdale. Înainte de servire, se pudrează cu zahăr.

Incercati si aceste retete delicioase de ciocolata de casa și amandina