Rețetă prăjitura Tosca. Te vei îndrăgosti de ea

.

Rețetă prăjitura Tosca. Atunci când dorești să prepari o prăjitură care să impresioneze pe toată lumea din jurul tău, aceasta este alegerea perfectă. Nu se gătește foarte repede, însă timpul și efortul merită din plin! Această prăjitură este absolut delicioasă și apreciată de toți membrii familiei.

CCITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Prăjitura Tosca este una dintre cele mai apreciate deserturi din întreaga lume! Aceasta este puternic aromată, are un gust delicios și uimește pe toată lumea. Pentru a o pregăti, trebuie să dedici ceva timp în bucătărie, însă efortul merită din plin!

Citește și: Rețetă de salată de vinete cu iaurt.Rapidă și delicioasă!

Citește și: Rețetă de Sangria.Perfectă pentru tine și prietenii tăi!

Citește și: Rețetă de prăjitură cu pișcoturi și budincă

Citește și: Rețetă de vinete umplute cu ciuperci.Un deliciu!


Rețetă prăjitura Tosca – Ingrediente

Pentru blatul cu mac:

  • 8 albuşuri
  • 150 g mac
  • 200 g zahăr
  • 4 linguri făină
  • un praf de copt (10 g)

Pentru crema de vanilie:

  • 8 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • 300 ml lapte
  • un plic budincă de vanilie
  • 300 g unt (sau margarină)

Pentru blatul/stratul de biscuiţi:

  • 24-25 biscuiţi petit beurre
  • 200 ml cafea tare

Pentru glazură:

  • 200 g ciocolată
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 100 g unt

Rețetă prăjitura Tosca – Mod de preparare

  1. Ne vom ocupa prima dată de blatul cu mac. Pentru acesta, cele opt albușuri se bat spumă împreună cu un praf de sare, după care se adaugă treptat 200 grame de zahăr. Când spuma s-a întărit, se adaugă cele 150 grame de mac, împreună cu praful de copt și 4 linguri de făină. Făina se presară în ploaie și se amestecă cu grijă.
  2. Când aluatul este gata, se pune la copt într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acesta se lasă aproximativ 30 de minute la 175 de grade. Pentru a verifica dacă este gata, îl puteți testa folosind o scobitoare.
  3. Acum ne vom ocupa de crema de vanilie. Se bat cele 8 gălbenușuri împreună cu 150 de grame de zahăr până când acesta se topește complet.
  4. Când acesta s-a topit, se adaugă conținutul unui plic de budincă și 300 ml de lapte. Se amestecă bine și se pune întreaga compoziție la foc mediu, amestecând continuu. Aceasta se ține la foc până când se îngroașă, apoi se lasă la răcit.
  5. După ce crema s-a răcit, se adaugă untul aflat la temperatura camerei și amestecăm până se obține o cremă omogenă.
  6. Atunci când blatul cu mac s-a răcit, întindem crema obținută anterior peste el.
  7. Peste cremă se va pune un strat de biscuiți înmuiați în cafea.
  8. A mai rămas de preparat doar glazura cu mac. Într-o oală se pun două tablete de ciocolată, rupte în bucăți mici, 100 g de unt și 100 ml frișcă lichidă. Acestea se lasă la foc mediu și se amestecă continuu, până când se va face un sos de ciocolată.
  9. Glazura de ciocolată se toarnă peste prăjitura cu mac, apoi o dăm la rece pentru câteva ore, potrivit DCNews.

Sursă foto: Shutterstock