Rețetă de prăjitură pufoasă cu prune. Pandișpan reinventat

.

Nu puține sunt momentele în care nu mai știi ce rețetă de prăjitură să prepari, iar noi ți-am pregătit o variantă pufoasă, cu prune. Este ca un fel de pandișpan și se prepară foarte repede.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de prăjitură pufoasă cu prune, perfectă cu fructe proaspete sau, de ce nu, din conservă. Este un preparat neașteptat și foarte gustos, pentru că este foarte asemănător cu pandișpanul, iar gustul său dulce-acrișor îi va da gata chiar și pe cei mai pretențioși dintre gurmanzi. Se coace foarte repede, deci e o rețetă de prăjitură pufoasă cu prune perfectă pentru zilele calde de vară.


Citește și: Rețetă de dovlecei la borcan pentru iarnă. Gustoasă și simplă

Citește și: Rețetă de sfeclă roșie la borcan. Simplu de preparat

Citește și: Rețetă de mâncare indiană. Condimentele care dau savoare

Citește și: Rețetă de covrigei de casă. Aperitivul perfect!

Această rețetă de prăjitură pufoasă cu prune nu conține foarte multe ingrediente, așa că este ușor de preparat. Mai mult decât atât, putem spune că e o prăjitură sănătoasă, pentru că nu conține mult zahăr sau alte ingrediente care pot fi dăunătoare pentru sănătate. Timpul de preparare este de maximum 30 de minute, iar dacă ai robot de bucătărie poți pune toate ingredientele acolo și în timp ce prăjitura pufoasă cu prune se prepară tu te poți relaxa.


Ingrediente prăjitură
pufoasă cu prune

  • 250-300
    gr. prune proaspete sau din conservă,
  • 10
    linguri de făină,
  • 5
    linguri de ulei de floarea soarelui;
  • 4
    linguri de zahăr pudră;
  • 4
    ouă;
  • 3-4
    linguri de lapte;
  • Un vârf
    de cuțit de praf de copt;
  • Un vârf
    de cuțit de sare;
  • Esență
    de vanilie, rom, migdale etc. (în funcție de gust).

Mod de preparare rețetă prăjitură pufoasă cu prune

  • Separăm albușurile de gălbenușuri și le punem în două boluri diferite;
  • Batem albușurile spumă cu praful de sare, folosindu-ne de mixer sau de un tel;
  • Amestecăm gălbenușurile, zahărul, uleiul și laptele și amestecăm până se omogenizează;
  • Adăugăm albușurile și le amestecăm cu mișcări de sus în jos;
  • Amestecăm făina, praful de copt și adăugăm în ploaie peste ouă, amestecăm cu grijă;
  • Punem esențele preferate și tapetăm o tavă cu hârtie de copt;
  • Punem compoziția în tavă, adăugăm prunele tăiate în cubulețe deasupra și introducem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius;
  • Prăjitura pufoasă cu prune este gata coaptă atunci când trece testul scobitorii.

Poftă bună!

Sursa FOTO: Pixabay.