Rețetă de prăjitură Pițigoi, cu marmeladă și bezea

.

Rețetă de prăjitură Pițigoi, cu marmeladă și bezea. Atunci când ți-e poftă de ceva dulce, dar nu știi ce să pregătești, încearcă această rețetă extrem de simplă. Nu ai nevoie de mult timp în bucătărie și va deveni imediat preferata familiei tale. Iată cum se gătește!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Atunci când vrei să îți surprinzi familia cu o rețetă cu totul unică, pregătește această prăjitură Pițigoi cu marmeladă și bezea. Are un gust senzațional, nu necesită mult timp petrecut în bucătărie și nici foarte multe ingrediente. Iată cum să o gătești, pas cu pas!

Citește și: Rețetă ciorbă de curcan cu borș.Foarte gustoasă!

Citește și: Rețetă de ruladă de carne tocată.Aperitivul perfect

Citește și: Rețetă de banana bread. Cel mai gustos chec cu banane

Citește și: Rețetă de pastă de jumări.Ușor de făcut!


Rețetă de prăjitură Pițigoi, cu marmeladă și bezea. Ingrediente

  • 400 g făină
  • 200 g margarină
  • 250 g zahăr pudră
  • 6 ouă
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • ½ lămâie
  • 6 linguri de marmeladă

Rețetă de prăjitură Pițigoi, cu marmeladă și bezea. Mod de preparare


  1. Ouăle se separă. Se amestecă făina cu margarina, apoi se adaugă 100g de zahăr, bicarbonatul de sodiu și cele 6 gălbenușuri.
  2. Acest aluat obținut se împachetează în folie alimentară și se lasă la rece pentru aproximativ jumătate de oră.
  3. Peste cele 30 de minute, se formează o foaie din aluat și se întinde bine. Se unge o tavă cu puțină margarină, apoi se adaugă foaia obținută anterior.
  4. Se pune în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40 de minute.
  5. Între timp, se bat cele șase albușuri spumă, împreună cu 150g de zahăr și zeama de la o jumătate de lămâie.
  6. Când foaia de aluat e gătită, poate fi scoasă din cuptor. Peste ea se adaugă un strat de marmeladă și unul din compoziția obținută anterior.
  7. Se lasă din nou la cuptor aproximativ 15 minute, până când se întărește albușul, potrivit FANATIK.

Sursă foto: Shutterstock