Rețetă de prăjitură Marlenka. Desertul perfect!

.

Rețetă de prăjitură Marlenka. De cele mai multe ori, atunci când ne este poftă de ceva dulce, gândul ne zboară instant la ciocolată. E cea mai la îndemână variantă, dar nu neapărat și cea mai gustoasă. Dacă aveți puțin timp la dispoziție și vrei să vi-l petreceți în bucătărie, puteți realiza un desert cu adevărat delicios. Rețeta prăjitură Marlenka recomandată de noi vă va cuceri instant!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de prăjitură Marlenka. Fie că suntem gurmanzi sau nu, în general, nu prea spunem „nu’ dulciurilor. Tentația e și mai mare atunci când ne aflăm la dietă. Dacă doriți să încercați un preparat dulce, dar mai sănătos, rețeta de prăjitură Marlenka recomandată de noi este soluția. În doar câteva minute, veți obține un desert perfect pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră. Tot ce trebuie să faceți este să urmați cu atenție pașii următori.

Citește și: Rețetă de biscuiți de casă fragezi.Ingredientul secret


Citește și: Cele mai bune chiftele marinate.Rețeta lui Chef Sorin Bontea

Citește și: Rețetă de ruladă cu cașcaval.Aperitiv gustos

Citește și: Sashimi duet de somon și ombrina cu sos asiatic de mango.Rețeta lui Chef Hadad

Rețetă de prăjitură Marlenka – Ingrediente

Ingrediente pentru foi:

două ouă

o esență de vanilie

75 g unt

100 g zahăr

100 g miere

o linguriță de bicarbonat de sodiu

450 g făină

Ingrediente pentru cremă:

o lingură de miere

două cutii de lapte condensat caramelizat

250 g unt

Rețetă de prăjitură Marlenka – Mod de preparare

1. Mai întâi, puneți laptele condesat la fiert. Lăsați-l să fiarbă timp de două ore. Acesta trebuie lăsat în cutie, iar oala trebuie să fie plină cu apă.


2. După ce a fiert suficient, lăsați laptele la răcit la temperatura camerei. Apoi, introduceți laptele la frigider.

3. Mai apoi, amestecați făina cu praful de copt.

4. Separat, într-un alt bol, puneți untul, mierea și sarea. Așezați vasul deasupra unei cratițe cu apă, care se află pe foc.

5. După ce observați că s-a topit unul, puteți adăuga și ouăle și zahărul. Amestecați totul cu grijă.

6. Presărați apoi și făina și continuați să amestecați ingredientele până ce obțineți o compoziție omogenă.


7. Ulterior, introduceți foile de prăjitură la cuptor, la 180 de grade. Lăsați-le acolo preț de 10 minute, scrie spynews.ro.

8. Pentru a face crema, puneți untul și laptele într-un castron și bateți ingredientele cu grijă.

9. Ulterior, împărțiți crema în patru părți egale. Apoi, puteți umple foile cu aceasta. Tăiați apoi prăjitura felii, după preferințe, iar acum e gata de servit. Asta a fost tot. Poftă bună!

Sursă foto: Shutterstock