Rețetă prăjitura leneșului cu mere. Ușor de preparat

.

Rețetă prăjitura leneșului cu mere. După cum probabil v-ați dat seama datorită denumirii sale, acest desert este foarte ușor de preparat. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, nici de foarte mult timp petrecut în bucătărie. Oricine o poate pregăti și va fi apreciată de toți membrii familiei!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă prăjitura leneșului cu mere. Gustul prăjiturii cu mere reușește de fiecare dată să îmi amintească de copilărie. Atunci când nu am inspirație și nu știu ce să le pregătesc celor dragi, apelez întotdeauna la această rețetă. Este foarte ușor de făcut, nu necesită multe ingrediente și are un gust senzațional!

Citește și: Ciorbă de ciocănele.O rețetă ieftină și delicioasă

Citește și: Rețetă de dulceață de porumbe.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de salată de vinete.Secretul gustului perfect!


Citește și: Rețetă de nudli cu mac.Un deliciu mai puțin cunoscut

Rețetă prăjitura leneșului cu mere – Ingrediente

Ingrediente pentru blat

– 4 ouă

– 1 cană de zahăr

– 1 cană iaurt

– 9 linguri de ulei vegetal

– 2 căni făină

– 1 praf de copt

Ingrediente pentru umplutură

– 1 kg mere

– 3 linguri de ulei

– 3 linguri de griș

– 1 cană de zahăr

– 1 linguriță scorțișoară

Rețetă prăjitura leneșului cu mere – Mod de preparare

  1. Ne vom ocupa în primă fază de blat. Se bat ouăle împreună cu zahărul, până când acesta se topește integral. Apoi se adaugă uleiul, iaurtul, făina și praful de copt. Toate acestea se amestecă până rezultă o compoziție omogenă.
  2. Acesta se împarte în două părți egale. Prima parte se pune într-o tavă, care se introduce la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și se coace 10 minute.
  3. În acest timp ne vom ocupa de umplutură. Merele se călesc împreună cu zahărul, apoi se adaugă grișul și scoțișoara.
  4. După 10 minute, se scoate tava din cuptor și peste prima parte de aluat se toarnă umplutura obținută anterior. După ce s-a întins bine, se adaugă și cealaltă parte de aluat.
  5. Aceasta se lasă la cuptor până când va căpăta o culoare frumoasă maronie.
  6. Când prăjitura e gata, puneți zahăr pudră pe deasupra pentru un plus de savoare, potrivit Știri Diaspora.

Sursă foto: Shutterstock