Rețetă Prăjitura Jerbo (Greta Garbo). Foarte gustoasă!

 Martin Lorena
.

Rețetă Prăjitura Jerbo (Greta Garbo). Atunci când îți dorești să mănânci ceva dulce, dar nu știi ce preparat să mai gătești, încearcă această rețetă de prăjitura Greta Garbo. Are un gust senzațional, cu care îți vei cuceri invitații!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Prăjitura Jerbo, cunoscută și sub denumirea Greta Garbo este cel mai bun desert pe care l-am mâncat de-a lungul anilor. Aceasta are un gust senzațional, un aspect plăcut și nu necesită decât respectarea unor pași foarte simplii. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare pentru un dulce perfect!

Rețetă mâncare de năut. Extrem de gustoasă

Rețete cu năut de post

Salată de năut. Cea mai bună rețetă de post

Rețetă mâncare de năut. Extrem de gustoasă

Rețetă Prăjitura Jerbo (Greta Garbo). Ingrediente

Aluat ( pentru 4 foi de 25×30 cm)

  • 600 g făină
  • 25 g drojdie proapata
  • 100 g zahăr pudră
  • 200 g unt
  • 2 ouă
  • 250 g smântână grasă (24% grăsimi)
  • un vârf de linguriță de sare
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie

Umplutură:

  • 350 g gem acrișor de prune
  • 100 g zahăr tos
  • 250 g nuci măcinate

Glazură:

  • 120 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 50 g cacao
  • 50 g unt

Rețetă Prăjitura Jerbo (Greta Garbo). Mod de preparare

  1. În prima fază ne vom ocupa de aluat. Pentru acesta, se va pune drojdia împreună cu zahărul pudră într-un vas și se vor freca până se lichefiează.
  2. Se adaugă untul moale și se omogenizează. Se adaugă ouăle pe rând, amestecând continuu, smântâna, sarea și coaja de lămâie. La final, se adaugă făina și se frământă. Aluatul se lasă la dospit 20 de minute, apoi se împarte în 4 părți egale.
  3. Se presară puțină făină peste foaia făcută anterior și se pune în tavă. Peste aceasta se pune o parte din gem, nucile măcinate și zahăr. Se continuă cu cea de a doua foaie și tot așa, ultima rămânând neunsă cu gem.
  4. Tava se bagă în cuptor pentru 45 de minute la 180°C, până prăjitura se rumenește deasupra. Când este gata, se lasă la răcit pe un tocător.
  5. În timpul în care prăjitura se răcește, ne vom ocupa de glazura de cacao. Într-un vas se amestecă zahărul, cacaua, apa și se pun la fiert pentru 5-6 minute, amestecând continuu. Se stinge focul, se adaugă untul și se continuă amestecul până la omogenizare.
  6. După ce glazura a ajuns la temperatura camerei, se pune peste prăjitură. Se lasă la răcit 4 ore, potrivit Antena1.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton