Rețetă de prăjitură cu frișcă și cremă de vanilie

 Ifrim Georgiana
.

Rețetă de prăjitură cu frișcă și cremă de vanilie. Un desert simplu, ușor de făcut și cu un gust care nu se uită prea ușor. Dacă vrei să-și impresionezi prietenii sau familia cu un preparat pufos și aromat, nu ezita să încerci rețeta recomandată de noi. Iată ingredintele necesare și modul de preparare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de prăjitură cu frișcă și cremă de vanilie. Acest desert are la bază câteva ingredinte simple, la îndemâna oricui. Prăjitura are o textură pufoasă, iar timpul de coacere este relativ scurt. După preferințe, aceasta poate fi ornată cu diverse fructe sau bucăți de ciocolată. Timpul de preparare este de aproximativ două ore, însă rezultatul obținut va merita efortul depus.

Citește și: Rețetă pui cu tarhon

Citește și: Rețetă frigărui la grătar.Gustoase și sănătoase

Citește și: Rețetă de ruladă cu dovleac

Citește și: Rețetă de chiftele cu ton

Rețetă de prăjitură cu frișcă și cremă de vanilie – Ingrediente

Pentru blat

5 ouă

5 linguri zahăr

5 linguri făină

jumătate pliculeț praf de copt

un praf de sare

esență vanilie

Pentru cremă

3 gălbenușuri

3 linguri mai pline de amidon sau 4 linguri rase

100 grame zahăr

400 ml lapte

200 grame unt

esență de vanilie

Rețetă de prăjitură cu frișcă și cremă de vanilie – Mod de preparare

1. Pentru prepararea acestei rețete, începeți prin a separa albușurile de gălbenușuri. Albușirile se bat cu un praf de sare și cu zahărul, până când se obține textura unei bezele. Ulterior, se adaugă și gălbenușurile și se amestecă bine.

2. În compoziția obținută, se adaugă praful de copt și făina și se amestecă ușor. Aluatul obținut se pune într-o tavă și se bagă la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute.

3. Pentru prepararea cremei, se folosesc 3 gălbenușuri de ou, zahăr și lapte. După amestecarea acestor ingrediente, se adaugă amidonul și se lasă pe foc mic până când crema se îngroașă. Aceasta se bagă la frigider.

4. Într-un bol separat, se prepară frișca. Ulterior, într-un ibric se lasă zahărul la topit, potrivit dcnews.ro.

5. În această etape, se începe asamblarea prăjiturii. Blatul se însiropează cu siropul de zahăr, se adaugă crema de vanilie, crema de frișcă și ciocolată dată prin răzătoare. Poftă bună!

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton