Rețetă prăjitura durere de cap. Un desert inedit!

.

Rețetă prăjitura durere de cap. Atunci când vrei să pregătești un desert cu totul inedit, alege această rețetă. Chiar dacă numele este destul de nostim, acest lucru nu înseamnă că prăjitura nu este extrem de gustoasă. Pregătește-o pentru tine și membrii familiei tale atunci când ți-e poftă de ceva dulce!

CITEȘTE VIVA DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Prăjitura durere de cap a devenit unul dintre cele mai apreciate deserturi! Aceasta, deși are un nume nostim, este extrem de gustoasă! Dacă te-am făcut curioasă, citește în continuare pentru a afla de ce ingrediente ai nevoie pentru a o prepara.

Citește și: Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi

Citește și: Rețetă tort de post fără coacere.Simplu de făcut!

Citește și: Rețetă prăjitură Capriciul Doamnei.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de papricaș de post.Ușor de preparat!


Rețetă prăjitura durere de cap – Ingrediente

Pentru blat

  • șase albușuri de ou
  • 150 de grame de zahăr
  • un plic de zahăr vanilat
  • două linguri de făină
  • un plic de praf de copt stins cu oțet sau zeamă de lămâie
  • 50 de grame de nuci măcinate
  • patru gălbenușuri de ou

Pentru cremă

  • 200 de grame de unt
  • două linguri de Ness
  • două gălbenușuri de ou
  • 150 de grame de zahăr pudră
  • 50 de grame de nuci

Pentru glazură

  • o jumătate de cană de apă
  • șase linguri de zahăr
  • trei linguri de cacao
  • 50 de grame de unt

Rețetă prăjitura durere de cap – Mod de preparare

  1. În primă fază ne vom ocupa de blat. Pentru acesta, se vor bate spumă cele 6 albușuri de ou, împreună cu un praf de sare. Treptat, se adaugă zahărul și se mixează până se topește. Ulterior, se pun și restul ingredientelor și se amestecă până când întreaga compoziție este omogenă.
  2. Vom lua o tavă, peste care vom presăra făină. În aceasta, se așează compoziția pregătită anterior și o băgăm la cuptorul preîncălzit, până când se rumenește.
  3. Între timp, ne vom ocupa de cremă. Într-un bol se pune untul și cele două linguri de ness și se freacă foarte, foarte bine.
  4. Separat, se vor amesteca gălbenușurile cu zahărul pudră până când devin o compoziție omogenă.
  5. Cele două compoziții se amestecă, apoi se adaugă cele 50g de nuci prăjite. Crema se întinde peste blat după ce acesta s-a răcit!
  6. Pentru glazură se va proceda astfel: într-o cratiță se pune zahărul, cacao, untul și apa. Aceasta se lasă la foc mic și se amestecă încontinuu până se îngroașă compoziția.
  7. Glazura se toarnă peste cremă, apoi se lasă prăjitura la rece, potrivit impact.ro.

Sursă foto: Shutterstock