Rețetă prăjitura Doboș. Un desert delicios!

.

Rețetă prăjitura Doboș. Prăjitura Doboș este unul dintre cele mai apreciate deserturi, fiind iubit atât de adulți, cât și de copii. Acesta poate fi preparat în momentele în care îți dorești să îți impresionezi invitații sau când, pur și simplu, ți-e poftă de ceva dulce. Iată de ce ingrediente ai nevoie!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Prăjitura Doboș poate deveni extrem de repede desertul preferat al familiei tale! Mie, acest deliciu, îmi amintește de copilărie deoarece mama o pregătea aproape în fiecare duminică. Ulterior, am învățat și eu să o pregătesc, iar astăzi am decis să vă prezint și vouă rețeta. Iată cât de simplă este!

Citește și: Rețetă de papricaș de post.Ușor de preparat!

Citește și: Rețetă prăjitură Capriciul Doamnei.Un deliciu!

Citește și: Rețetă tort de post fără coacere.Simplu de făcut!


Citește și: Rețetă prăjitură „Cât bați din palme.Extrem de gustoasă!

Rețetă prăjitura Doboș – Ingrediente

Ingrediente pentru foi

1 pliculeț drojdie uscată
150 ml lapte
6 linguri zahăr
250 g margarină (un pachet)
2 ouă
750 g făină 000

Ingrediente pentru umplutură

600 g gem de caise
350 g nucă macinata
120 g zahar
Ingrediente pentru glazură
200 g ciocolată neagră 
4 linguri lapte
6 linguri ulei 


Rețetă prăjitura Doboș – Mod de preparare

  1. Laptele se încălzește puțin, dar nu se fierbe! Când laptele este călduț se amestecă cu drojdia și cu o lingură de zahăr. Într-un vas separat, se amestecă făina restul de zahăr rămas, ouăle și margarina. Cele două compoziții se amestecă și se frământă bine timp de 10-12 minute.
  2. Acum ne vom ocupa de umplutură. Se amestecă gemul cu nuca și zahărul și se mixează până se obține o pastă omogenă.
  3. Acum vom asambla prăjitura! Aluatul se împarte în patru părți egale. Se unge o tavă cu puțină margarină, peste care se adaugă prima foaie de aluat. Deasupra, se pune o treime din umplutură și se continuă procesul până când se obțin patru foi suprapuse, cu trei straturi de umplutură. Se înțeapă prăjitura cu furculița în câteva locuri.
  4. Prăjitura se lasă la crescut, acoperită, timp de aproximativ 50 de minute, după care se introduce în cuptorul preîncălzit la 170 de grade.
  5. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.
  6. Până când prăjitura este gata, ne vom ocupa de glazură. Se va topi ciocolata împreună cu untul și se va turna peste prăjitură după ce aceasta este coaptă și răcită, notează DC News.

Sursă foto: Shutterstock