Rețetă prăjitură deșteaptă cu fructe. Se prepară rapid

.

Rețetă prăjitură deșteaptă cu fructe. Pe timp de vară, cele mai bune sunt prăjiturile cu fructe. De asemenea, cu toții vrem să stăm cât mai puțin în bucătărie, mai ales când afară este foarte cald. Pentru astfel de zile, prăjitura deșteaptă cu fructe este desertul perfect.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Prăjitura deșteaptă este una dintre cele mai simple de preparat, iar dacă îi adăugăm fructe o facem răcoroasă și perfectă pentru zilele călduroase de vară. Desertul se prepară extrem de ușor și rapid.


Citește și: Rețetă pentru prăjitura Parlament.

Citește și: Rețetă prăjitură turnată cu mere.

Citește și: Olivia Addams, operație neașteptată. Cum s-a fotografiat pe patul de spital:

Citește și: Ce face Fulgy de când e arestat la domiciliu.

Ingrediente – Rețetă prăjitură deșteaptă cu fructe

  • 400 ml lapte gras
  • 200 ml apă
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 20 g zahăr vanilat
  • esență de vanilie
  • 125 g unt
  • 115 g făină 000
  • 100 g fructe de pădure
  • 100 g mascarpone
  • 150 ml frișcă lichidă
  • zahăr pudră

Mod de preparare – Rețetă prăjitură deșteaptă cu fructe


Albușurile se separă de gălbenușuri, iar laptele se amestecă cu apa, potrivi spynews.ro.

Gălbenușurile se bat cu zahărul și zahărul vanilat, peste care se pun amestecul de lapte și apă, vanilia și untul care, în prealabil, a fost topit și răcorit.


Albușurile se bat spumă, apoi, împreună cu făina se încorporează în compoziția cu laptele. Cuptorul se preîncălzește la 170 de grade, iar o tavă se tapetează cu hârtie de copt.

Prăjitura se pune în tavă și se dă la cuptor. După ce s-a copt, se lasă la răcit pentru aproximativ patru ore.

Pentru decorarea prăjiturii, mascarpone, frișca lichidă și zahărul pudră se bat până se obține o cremă densă. Se adaugă împreună cu fructele peste prăjitură.