Rețetă de prăjitură cu prune rapidă. Gustoasă și simplă!

 Miniosu Alexandra
.

Rețetă de prăjitură cu prune rapidă. Prăjiturile cu fructe sunt cele mai gustoase. Aceste deserturi sunt mult mai ușoare decât cele făcute cu ciocolată și mult mai fresh. Dacă vreți să încercați o nouă variantă, rețeta de prăjitură cu prune rapidă recomandată de noi vă garantează un gust perfect!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de prăjitură cu prune rapidă. Prunele sunt un adevărat miracol pentru sănătate. Acestea aduc numeroase beneficii organismului, fiind bogate în vitamine de care avem nevoie. Le puteți consuma în diferite forme, cum ar fi în rețeta de prăjitură cu prune rapidă. Gustul lor parfumat va rămâne intact, dacă urmați cu atenție pașii de mai jos.

Citește și: Rețeta de paste carbonara a lui Florin Dumitrescu

Citește și: Rețetă de castraveți murați cu apă rece.Ușor de preparat

Citește și: Tartă cu dovlecei.Rețetă simplă și gustoasă

Citește și: Rețetă de sfeclă roșie la borcan.Simplu de preparat

Rețetă de prăjitură cu prune rapidă – Ingrediente

Pentru compoziție:

300 g prune

150 g afine

150 g mure

3 linguri zahăr brun

3 linguri făină

0,5 linguriță scorțișoară

Pentru topping:

100 g fulgi de ovăz

60 g zahăr brun

60 g făină

120 g unt bio rece, tăiat cuburi

1 buc coajă de lămâie

Rețetă de prăjitură cu prune rapidă – Mod de preparare

Primul pas pe care trebuie să-l faceți e să încingeți cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungeți apoi o tavă cu unt. Puteți folosi, de asemenea, și un vas termorezistent.

Apoi, amestecați toate fructele într-un bal destul de mare. Adăugați pe rând făina, scorțișoara și făina, timp în care omogenizați compoziția, conform playtech.ro.

Mai apoi, într-un alt bol puneți ingredientele necesare pentru realizarea topping-ului. Mai exact, amestacați zahărul brun cu făina, fulgii de ovăz, untul și coaja de lămâie. Amestecați totul cu degetele, până ce obțineți textura dorită. Vă veți da seama că sunteți pe drumul cel bun, dacă amestecul se strânge în bucăți, în cazul în care îl presați cu degetul.

Ulterior, așezați amestectul cu fructe pe fundul vasului uns. Adăugați pe deasupra topping-ul alături de fulgii de ovăz. Pentru un aspect plăcut, fructele trebuie să fie acoperite de un strat uniform.

După aceea, băgați prăjitura la cuptor pentru aproximativ jumătate de oră. Pentru un rezultat perfect, o puteți verifica. Vă veți da seama că este gata, atunci când topping-ul capătă o textură rumenită și crocantă.

Desertul se poate servi fierbinte, alături de puțină înghețată, dacă vreți să fie unul răcoritor. Poftă bună!

Sursă foto: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton