Cum toamna își va reintra curând în drepturi, multe dintre gospodine caută o rețetă gustoasă de prăjitură cu pere, pentru a folosi unul dintre fructele-vedetă ale sezonului. Ingredientul secret pentru un gust desăvârșit este, surprinzător, lămâia!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețetă de prăjitură cu pere. Dacă vreți să preparați o rețetă de prăjitură cu pere perfectă pentru zilele de toamnă, am pregătit o variantă de pandișpan foarte simplu de gătit. Pe lângă pere, care sunt fructe de sezon la mare căutare pentru diverse preparate, se adaugă și lâmâie, pentru un gust echilibrat, dulce acrișor, care este balansat de zahărul pudră cu care vom orna prăjitura.
Citește și: Rețetă de ciorbă de roșii cu fidea. Gustoasă și ușor de preparat
Citește și: Rețetă de chec aperitiv cu șuncă și cașcaval. Pufos și delicios
Citește și: Rețetă de prăjitură cu prune rapidă. Gustoasă și simplă!
Citește și: Rețetă de dovlecei umpluți cu brânză. Gata în doar o oră
Această rețetă de prăjitură cu pere este gata în mai puțin de o oră și poate fi pregătită chiar și de „bucătarii’ aflați la început de drum. Nu are un timp standard de coacere, ci este gata când trece testul scobitorii, iar la baza sa stau perele și lămâia. Blatul este ca un pandișpan și poate fi folosit la o mulțime de alte deserturi, inclusiv torturi și prăjituri mai complicate.
Ingrediente rețetă prăjitură cu pere
Pentru blat, avem
nevoie de:
- 250
gr. de făină; - 5
ouă; - Coaja
rasă de la o lămâie; - 250
gr. de zahăr pudră; - 5
linguri de ulei; - Un praf
de sare;
Pentru umplutură
folosim 4-5 pere potrivite, iar pentru decorat pregătim zahăr pudră, coajă rasă
de lămâie și feliuțe de lămâie.
Mod de preparare rețetă de prăjitură cu pere
- Pentru
aluat, separăm albușurile de gălbenușuri, le batem spumă cu sarea și adăugăm,
treptat, zahărul, coaja de lămâie; - Separat,
frecăm gălbenușurile cu uleiul, adăugând câte o lingură; - Ulterior,
după ce albușurile devin o spumă tare și omogenă, adăugăm făina, gălbenușurile
și amestecăm continuu; - Între
timp, spălăm perele, le decojim și le tăiem felii, evitând cotorul; - Tapetăm
o tavă cu hârtie de copt sau cu ulei, turnăm compoziția cremoasă și ornăm
„pandișpanul’ obținut cu felii de pere, pe care le împingem până ce sunt
acoperite pe jumătate de aluat; - Punem
tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius și după 15-20 de minute
facem testul cu scobitoarea; - Scoatem
prăjitura cu pere din cuptor, punem zahăr pudră, coajă și feliuțe de lămâie.
Cea mai simplă rețetă de prăjitură cu pere este gata. Poftă bună!
Sursa FOTO: Shutterstock.