Rețetă de prăjitură cu pere. Lămâia, ingredientul secret

.

Cum toamna își va reintra curând în drepturi, multe dintre gospodine caută o rețetă gustoasă de prăjitură cu pere, pentru a folosi unul dintre fructele-vedetă ale sezonului. Ingredientul secret pentru un gust desăvârșit este, surprinzător, lămâia!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de prăjitură cu pere. Dacă vreți să  preparați o rețetă de prăjitură cu pere perfectă pentru zilele de toamnă, am pregătit o variantă de pandișpan foarte simplu de gătit. Pe lângă pere, care sunt fructe de sezon la mare căutare pentru diverse preparate, se adaugă și lâmâie, pentru un gust echilibrat, dulce acrișor, care este balansat de zahărul pudră cu care vom orna prăjitura.


Citește și: Rețetă de ciorbă de roșii cu fidea. Gustoasă și ușor de preparat

Citește și: Rețetă de chec aperitiv cu șuncă și cașcaval. Pufos și delicios

Citește și: Rețetă de prăjitură cu prune rapidă. Gustoasă și simplă!

Citește și: Rețetă de dovlecei umpluți cu brânză. Gata în doar o oră

Această rețetă de prăjitură cu pere este gata în mai puțin de o oră și poate fi pregătită chiar și de „bucătarii’ aflați la început de drum. Nu are un timp standard de coacere, ci este gata când trece testul scobitorii, iar la baza sa stau perele și lămâia. Blatul este ca un pandișpan și poate fi folosit la o mulțime de alte deserturi, inclusiv torturi și prăjituri mai complicate.


Ingrediente rețetă prăjitură cu pere

Pentru blat, avem
nevoie de:

  • 250
    gr. de făină;
  • 5
    ouă;
  • Coaja
    rasă de la o lămâie;
  • 250
    gr. de zahăr pudră;
  • 5
    linguri de ulei;
  • Un praf
    de sare;

Pentru umplutură
folosim 4-5 pere potrivite, iar pentru decorat pregătim zahăr pudră, coajă rasă
de lămâie și feliuțe de lămâie.


Mod de preparare rețetă de prăjitură cu pere

  • Pentru
    aluat, separăm albușurile de gălbenușuri, le batem spumă cu sarea și adăugăm,
    treptat, zahărul, coaja de lămâie;
  • Separat,
    frecăm gălbenușurile cu uleiul, adăugând câte o lingură;
  • Ulterior,
    după ce albușurile devin o spumă tare și omogenă, adăugăm făina, gălbenușurile
    și amestecăm continuu;
  • Între
    timp, spălăm perele, le decojim și le tăiem felii, evitând cotorul;
  • Tapetăm
    o tavă cu hârtie de copt sau cu ulei, turnăm compoziția cremoasă și ornăm
    „pandișpanul’ obținut cu felii de pere, pe care le împingem până ce sunt
    acoperite pe jumătate de aluat;
  • Punem
    tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius și după 15-20 de minute
    facem testul cu scobitoarea;
  • Scoatem
    prăjitura cu pere din cuptor, punem zahăr pudră, coajă și feliuțe de lămâie.

Cea mai simplă rețetă de prăjitură cu pere este gata. Poftă bună!

Sursa FOTO: Shutterstock.