Rețetă prăjitură cu mac. Cel mai gustos desert

.

Rețetă prăjitură cu mac și cremă de vanilie. Una dintre cele mai populare și mai bune prăjituri este cea cu mac. Dacă se urmează întocmai pașii, prăjitura cu mac va ieși una moale și cremoasă. Este o prăjitură simplă, dar gustoasă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Prăjitura cu mac este un desert perfect pentru familie, dar care poate impresiona și musafirii. Rețeta de prăjitură cu mac, deși necesită puțin mai mult timp pentru preparare, potrivit savoriurbane.com, este un preparat numai bun pentru iubitorii de mac, dar și pentru iubitorii de vanilie.


Rețetă prăjitură cu mac – ingrediente

Pentru blatul cu mac:

  • 6 albușuri
  • 180 g zahăr
  • 250 g mac măcinat
  • 80 g făină 000
  • un praf de sare
  • zahăr vanilat sau esență de vanilie
  • 30 ml ulei

Pentru blatul cu cocos

  • 3 albușuri
  • 80 g zahăr
  • 100 g cocos
  • 50 g făină
  • un praf de sare
  • zahăr vanilat sau esență de vanilie
  • 20 ml ulei
  • 80 ml lapte

Pentru crema de vanilie

  • 500 ml lapte
  • 6 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 65 g făină sau 30 g amidon
  • miezul de la un baton de vanilie
  • un vârf de cuțit de sare
  • 250 g unt, minim 82%

Rețetă prăjitură cu mac – mod de preparare


Pentru crema de vanilie, se pune laptele la fiert, în timp ce, într-un castron, se freacă gălbenușurile cu zahărul, sarea, vanilia și amidonul (sau făina). Peste se toarnă laptele clocotit și se amestescă astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Se mută totul într-o oală și se fierbe la foc mic timp de câteva minute. Crema se toarnă într-o tavă tapetată cu folie alimentară de plastic, se lasă la răcorit, apoi se bagă la frigider pentru mai multe ore. Se spumează untul și se adaugă treptat crema de vanilie.

Citește și: Rețetă de creme brulee.

Citește și: Rețetă de tacos mexican.

Citește și: Adela Popescu, emoții înainte de a treia naștere:

Citește și: Alexandru și Andreea de la Mireasa divorțează:

Pentru blat, se separă ouăle și cuptorul se pune la 170 de grade Celsius. Se bat albușurile spumă tare cu 2 prize de sare. După ce devin consistente, se pune zahărul tos și zahărul vanilat și se bate până se obține o spumă tare și consistentă. La final se adaugă și uleiul.


Peste spuma de albuș se cerne făina și peste se pune și macul măcinat și se încorporează totul. Compoziția se împarte în două părți egale pentru cele două blaturi.

Se toarnă prima jumătate într-o tavă cu hârtie de copt și se introduce la cuptor. În acel moment, temperatura cuptorului trebuie reglată la 150 grade Celsius. La fel se procedează și cu al doilea blat. Fiecare blat se coace timp de 15 minute. După coacere, blaturile se răstoarnă pe grătare de bucătărie, se dezlipește imediat hârtia de copt și se lasă la răcorit.


Pentru blatul cu cocos, se bat albușurile ca la blaturile de mai sus, iar la final se adaugă uleiul și apoi laptele încă 10 secunde. Peste spuma de albuș se cerne făina și peste se pune nuca de cocos și se înglobează. Se pune într-o tavă cu hârtie de copt și se procedează ca la celelalte două blaturi.


Pentru montarea prăjiturii, crema se împarte în trei părți egale. Primul blat este unul de mac, apoi un strat de cremă, urmat de blatul de cocos. Urmează încă un strat de crema, al doilea blat de mac și ultimul strat de cremă. Pentru ornare se poate presăra deasupra nucă de cocos. Prăjitura trebuie să stea la frigider cel puțin 3-4 ore.