Rețetă prăjitura chocoflan. Simplă și gustoasă!

.

Rețetă prăjitura chocoflan. Atunci când ți-e poftă de ceva dulce, dar nu știi ce rețetă să pregătești pentru tine și familia ta, încearcă această prăjitură! Este extrem de gustoasă, simplă de făcut și adorată de toți cei dragi. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!


În zilele călduroase de vară, în care tot ce îți dorești este să savurezi ceva dulce, încearcă această rețetă absolut senzațională! Este destul de simplă de făcut, dacă îți dai puțin interesul și are un gust delicios. Familia ta se va îndrăgosti de gustul ei încă de la prima felie!

Citește și: Rețetă de quiche cu spanac.O gustare rapidă și delicioasă 

Citește și: Rețetă terci de ovăz.Un mic dejun delicios!

Citește și: Rețetă de mici de casă.Cum să îi faci suculenți și gustoși


Citește și: Rețetă ciorbă de leurdă.Un preparat sănătos!

Rețetă prăjitura chocoflan. Ingrediente

Ingrediente pentru blat:

  • 30 ml apă
  • 3 linguri de ulei
  • 100 gr zahăr
  • 10 gr zahăr vanila
  • 110 gr făină
  • 4 gr praf de copt
  • 20 gr cacao
  • 25 ml esență de rom
  • trei ouă
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 5 ouă
  • 100 gr zahăr
  • 10 gr zahăr vanilat
  • 700 ml lapte
  • coaja rasă de la o lamâie
  • un praf de sare
  • 100 gr zahar.
  • 150 ml smantana
  • 25 gr zahăr
  • 10 gr zahăr vanilat

Rețetă prăjitura chocoflan. Mod de preparare

  1. În primă fază ne vom ocupa de zahărul caramelizat punând la foc mic zahărul și amestecând încontinuu, până când prinde o culoare aurie. Când este gata, se pune într-o tavă de sticlă și se lasă la răcit.
  2. Separat, într-un bol se mixează zahărul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat, un praf de sare și laptele. Compoziția se lasă câteva minute la odihnit, apoi se toarnă peste zahărul caramelizat.
  3. Se separă ouăle. Albușurile se amestecă spumă cu  zahărul, praful de sare și zahărul vanilat. Ulterior, se adaugă treptat făina, paful de copt, cacao, estența de rom și apa. 
  4. Într-un vas separat se amestecă gălbenușurile, împreună cu uleiul și cacao. Această compoziție se toarnă peste cea obținută din albușuri. Se amestecă bine, apoi se adaugă făină peste.
  5. După ce a fost adăugată și făina, compoziția se toarnă peste cea din tava de sticlă.
  6. Băgăm prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40 de minute, iar apoi este gata de servit, potrivit Spynews.

Sursă foto: Shutterstock