Rețetă plăcintă cu brânză. Cel mai simplu mod de a prepara plăcinta cu brânza. Rețeta poate fi adaptată și se poate face compoziția din dovleac, mere, brânză sărată sau chiar mac. Aluatul este ușor de făcut, iar rezultatul va fi cu adevărat gustos.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Multe gospodine evită să prepare plăcinte din cauza aluatului, însă se poate face foarte simplu dacă este respectată rețeta. Umplutura trebuie să fie una aromată, astfel va ieși un desert delicios.
Plăcinta cu brânză se prepară și se coace în mai puțin de o oră și jumătate, iar rețeta este pentru două tăvi.
Ingrediente – rețetă plăcintă cu brânză
Pentru aluat:
- 600 g făină 000
- 400 g apă
- 75 g ulei
- 12 g sare
Citește și: Rețetă Cușma lui Guguță.
Citește și: Tocăniță de pipote și inimi.
Citește și: Cine e Cătălin Amarandei de la Chefi la Cuțite.
Pentru umplutură:
- 500 g brânză de vaci
- 200 g stafide
- o linguriță coajă rasă de lămâie
- 160 g zahăr
- un vârf cuțit de sare
- 1 ou
- 2 plicuri de zahăr vanilat sau două lingurițe esență de vanilie
- ulei pentru masa de lucru
Mod de preparare – rețetă plăcintă cu brânză
Pentru aluat se amestecă toate ingredientele. Se poate frământa cu mâna sau cu robotul de bucătărie și va fi gata în doar 4-5 minute. Se modelează în formă de bilă, se acoperă cu o pungă de plastic și se lasă la odihnit timp de 20 de minute.
După cele 20 de minute, aluatul se pune pe o masă dată cu ulei și se împarte în două. A doua parte se păstrează înfoliată până îi vine rândul, conform savoriurbane.com.
Aluatul se întinde pe masă cu mișcări ușoare doar cu palmele, fără sucitor. Se trage mereu de margini, mărind suprafața foii. La fel se procedează și cu a doua foaie.
Pentru umplutură, se amestecă toate ingredientele. Dacă brânza este foarte apoasă se poate adăuga o lingură de griș, iar dacă este foarte uscată se poate adăuga un ou.
Prima foaie se pune în tavă, se adaugă compoziția, apoi cea de-a doua foaie. Se bagă la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. La final se poate orna cu zahăr pudră.
Sursa foto: pixabay
Vezi şi cele mai scârboase tipuri de brânză!