Rețetă plăcintă ”Coroana", de Crăciun

 Calin Maria Bianca
.

Rețetă plăcinta 'Coronița de Crăciun'. Este cu adevărat un preparat culinar gustos și ideal pentru sărbătorile de iarnă. Dacă și tu te-ai săturat de vechile rețete pe care le ai în agenda din bucătărie de ani de zile, a sosit timpul să încerci noi mâncăruri. Ce ai spune dacă la prima masă de pe data de 25 decembrie ți-ai delecta papilele gustative cu plăcinta 'Coroana de Crăciun?! Te asigurăm că îți vei încânta musafirii!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Hmm! Știm că mesele românilor sunt foarte bogate de Crăciun, începând de la sarmale, tobă, șorici, salata de boeuf și numeroase alte preparate culinare. Totuși, ce ai spune ca la micul dejun să îmbini spritul Crăciunului cu plăcinta 'Coroana de Crăciun'? Se face ușor, este extrem de gustoasă, iar toți cei ce vor sta la masă vor cu adevărat captivați de noutatea de pe masă, pe care nu o poate degusta oriunde.

Citește și: Cum faci borș de casă

Citește și: Rețetă de zacuscă de pește

Citește și: Nadia Comăneci, mesaj emoționant de Ziua Națională a României:”Am moștenit încrederea în puterea noastră de a trece peste toate greutățile”

Citește și: Cheloo, mesaj controversat după plecarea lui Mihai Bendeac de la iUmor:„Dacă nu convine cuiva, sunt gata să fiu schimbat'

Rețetă plăcinta 'Coroana de Crăciun' – Ingrediente

– aluat foietaj fără drojdie (decongelat) – 500 de grame

– carne (fiartă) – 300 de grame

– cremvuști sau cârnați afumati – 200 de grame

– brânză tare – 100 de grame

– ketchup sau pastă de roșii – 100 de grame

– verdeață (mărar, salată verde etc., pentru servire) – 20 de grame

– lapte (pentru ungerea plăcintei) – 2 linguri

Rețetă plăcinta 'Coroana de Crăciun' – Mod de preparare

Ai nevoie de doar câteva ingrediente, care cu siguranță se regăsesc în casa ta pentru pregătirile de Crăciun. Pentru început, pregătești toate ingredientele pentru plăcinta „Coroana de Crăciun'. Fierbi carnea timp de o oră-două, iar apoi o lași să se răcească. Carnea fiartă și răcită se taie în bețișoare subțiri. Tăiați și cremvuștii sau cârnații în jumătate.

După, brânza se va da pe o răzătoare grosieră. Se întinde aluatul dezghețat într-un strat de 5 mm grosime și se taie în dreptunghiuri de 5×7 cm. Ungeți aluatul cu ketchup, iar apoi presărață brânză. Așezați carnea sau cârnații pe fiecare dreptunghi de aluat și rulați.

Pune rulourile pregătite în cerc pe o foaie de copt și să-le forma unei coronițe. După acest pas, ungi deasupra cu lapte și introduci tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru aproximativ 20 de minute.

După ce aluatul foietaj cu carne și brânză s-a rumenit, poți scoate tava din cuptor. Decorează plăcinta „Coroana de Crăciun' înainte de a o servi cu mărar proaspăt, salată verde sau alte ierburi, iar apoi pregătește-te de laude din partea musafirilor.

Sursă foto: Facebook / Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton