Rețetă piure de vinete. Ușor de preparat

.

Rețetă piure de vinete. Poți găsi vinete în orice supermarket, la piață sau chiar la un magazin alimentar. Tot ce trebuie să faci este să îți rezervi câteva minute pentru a face rețeta de piure de vinete. Este extrem de gustoasă și cu siguranță o să-ți dorește să o mai reîncerci.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă piure de vinete. Vinetele conţin calciu, fier, dar şi alte minerale, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru. Ei bine, asta înseamnă că trebuie să găsești cât mai multe rețete pentru a le integra în alimentația ta.


Astăzi îți vom propune rețeta de piure de vinete. Este extrem de ușor de făcut și cu siguranță vei vrea să o reîncerci. Iată ce ingrediente trebuie să îți iei pentru a prepara piureul de vinete.

Citește și: Rețetă prăjitură cu căpșuni.

Citește și: Rețetă de pilaf cu carne de pui.

Citește și: 3 rețete ușoare de vară.

Citește și: Rețete pentru salată bulgărească cu și fără ardei copt

Rețetă piure de vinete. Ingrediente

  • 3 sau 4 vinete mari
  • 50 de gram de unt
  • 100 de grame de brânză tare
  • o lingură de făină
  • un pahar de lapte fierbinte
  • sare și piper

Rețetă piure de vinete. Mod de preparare

  • Se spală vinetele și se lasă la copt. Se toacă la fel ca pentru salata de vinete.
  • Se topește untul într-o tigai și se adaugă și lingura de făină. Trebuie să amesteci bine pentru 1 minut și jumătate, până când această compoziție să devină o cremă omogenă, scrie Adevărul.
  • Se adaugă un pahar de lapte câte puțin și se amestecă în continuare. Se lasă la fiert pentru două minute.
  • Acum poți adăuga și vinetele tocate mărunt și se lasă timp de 5 minute pe foc.
  • După cele 5 minute se va adăuga și brânza, care trebuie dată printr-o răzătoare. Mai lași toată compoziția pe foc pentru 3 minute.
  • Se poate servi piureul de vinete rece sau cald. De asemenea, îl poți consuma cu alte produse sau doar cu o felie de pâine.

Poftă bună!

sursă foto- Pexels