Rețetă de piftie de porc

.

Rețetă de piftie de porc. În perioada sărbătorilor de iarnă, piftia nu lipsește de pe mesele românilor. Acest preparat tradițional se obține prin fierberea îndelungată a bucăților de carne cu os și cartilaje, în asociere cu cu legume, zarzavaturi și diferite condimente. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de piftie de porc. Răciturile nu lipsesc de pe masa de Crăciun sau de Revelion. Acest preparat poate fi făcut din carne de porc, vițel, curcan, cocoș, gâscă sau pește. Secretul unei piftii autentice și delicioase este gelatina alimentară, care va conferi și aspectul limpede al preparatului. Modul de preparare este relativ ușor și, deși prepararea piftiei necesită un timp îndelungat, rezultatul va fi, cu siguranță, unul impresionant.

Citește și: Rețetă de turtă dulce cu miere și scorțișoară.Desertul ideal pentru Crăciun


Citește și: Rețete de cocktail pentru Crăciun

Citește și: Rețetă Buturuga de Crăciun

Citește și: Rețeta de cozonac a lui Sorin Bontea

Rețetă de piftie de porc – Ingrediente

oase de porc, ureche, carne cu sau fără grăsime, în funcție de preferințe

sare, după gust

4/5 căpățâni de usturoi pe care trebuie să le pui treptat, în 2 tranșe

gelatină foi sau lichidă, 20/30 de grame

4 albușuri de ou

2/3 morcovi

o legătură de păstârnac

o lingură boabe de piper

Rețetă de piftie de porc – Mod de preparare

1. Înainte de a pune oasele la fiert, acestea trebuie sparte, astfel încât să iasă grăsimea din ele. De asemenea, carnea de porc trebuie crestată.

2. În vasul cu apă și carnea de porc, se vor adăuga și legumele tăiate mărunt, sare, piper și jumătate din cantitatea de usturoi. Întreaga compoziție se lasă la fiert pentru cel puțin trei ore.


3. După fierbere, se colectează lichidul din oală după degresare și se lasă la răcit pentru aproximativ 20 de minute, potrivit fanatik.ro.

4. În această etapă, se scot și legumele și carnea din vas și se împart în boluri sau farfurii. Între timp, supa rămasă în oală se strecoară și se pune din nou la fiert, la foc mic. Deasupra se adaugă albușurile de ou și cantitatea rămasă de usturoi.

5. Când lichidul începe să fiarbă, se oprește focul. După răcire, se adaugă gelatina alimentară. Rezultatul obșinut se toarnă în castroanele cu legume și carnea de porc și se lasă la răcit. Poftă bună!

Sursa foto: Arhiva Viva!