Rețetă de piftie din ciolan afumat. Nelipsită de sărbători

.

Rețetă de piftie din ciolan afumat. În perioada sărbătorilor de iarnă, nu trebuie să lipsească de pe masa festivă clasica rețetă de piftie din ciolan afumat. Aceasta are un gust absolut senzațional și poate fi pregătită atât de gospodinele cu experiență, cât și de tinerele care își doresc să învețe arta bucătăriei. Iată de ce ingrediente ai nevoie!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Atunci când ne gândim la perioada sărbătorilor de iarnă, involuntar ne vine în minte piftia făcută de bunica sau de mama. Aceasta era consumată cu mămăliguță caldă și reprezenta un adevărat lux la acea vreme. Dacă te-ai hotărât să o pregătești iarna aceasta, noi avem rețeta! Iată cât de simplă este!

Citește și: Rețetă ouă umplute cu ficăței de pui.Ușor de gătit!

Citește și: Rețetă prăjitură Capriciul Doamnei.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de papricaș de post.Ușor de preparat!


Citește și: Rețetă de zacuscă dietetică cu vinete și ardei opărite

Rețetă de piftie din ciolan afumat – Ingrediente

  • 1,2 kilograme de ciolan afumat
  • două cepe
  • 50 de grame de rădăcină de țelină
  • sare – după gust
  • o linguriță de piper boabe
  • șase-opt căței mari de usturoi
  • una-două frunze de dafin
  • doi-trei morcovi
  • o linguriță de chimen semințe

Rețetă de piftie din ciolan afumat – Mod de preparare

  1. Într-un vas foarte încăpător se pune ciolanul afumat, o linguriță de boabe de piper, foile de dafin, chimenul, ceapa, doi căței de usturoi, morcovul curățat și țelina.
  2. Vasul se umple cu apă și se lasă la foc mic pentru aproximativ două ore.
  3. Când acesta a fiert, se scoate și se lasă la răcit pe o tavă.
  4. Se îndepărtează oasele, iar carnea se așează într-o caserolă, acoperindu-se cu șoric și grăsime.
  5. Ceea ce a rămas în vasul în care a fiert ciolanul se strecoară, apoi se adaugă peste caserola cu carne.
  6. Se pune la răcit pentru câteva ore, apoi poate fi consumată cu mămăliguță caldă, potrivit impact.ro.

Sursă foto: Shutterstock