Rețetă de pește la cuptor cu usturoi și roșii. Tradiția spune că în noaptea dintre ani este bine să mănânci pește pentru a avea un an mai ușor. Anul acesta alege să gătești cel mai bun preparat la cuptor! Ai nevoie doar de câteva ingrediente și 50 de minute de petrecut în bucătărie. Iată cât de ușor se pregătește!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Atunci când îți dorești să le pregătești celor dragi ceva cu adevărat special, alege să prepari această rețetă absolut delicioasă de pește la cuptor! Are un gust senzațional, este ușor de făcut și nu necesită mult timp petrecut în bucătărie. Iată de ce ingrediente ai nevoie!
Citește și: Ghiveci de legume cu orez.Cea mai gustoasă rețetă
Citește și: Rețetă înghețată de casă cu ciocolată.Un desert cremos
Citește și: Mâncare ușoară de vară:rețetă de dovlecei gratinați cu parmezan
Citește și: Rețetă de brioșe cu fructe.Desert gustos și ușor de preparatCitește și: Prăjitură cu urdă.Rețetă simplă și gustoasă
Rețetă de pește la cuptor cu usturoi și roșii – Ingrediente
- 2 kg de peste proaspat sau congelat
- o conserva de 400g de rosii cuburi
- 10 catei de usturoi zdrobiti sau tocati marunt
- 3 rosii deshidratate tocate marunt
- sare, piper, coriandru
- 3 linguri de otet balsamic
- 3-4 linguri de ulei de masline
- patrunjel verde tocat pentru servit
Rețetă de pește la cuptor cu usturoi și roșii
- Peștii se curăță foarte bine de solzi și se condimentează cu sare, piper și coriandru. După aceea, se stropesc cu puțin oțet balsamic și ulei de măsline.
- Separat, se amestecă într-un bol conținutul conservei de roșii și cele 3 roșii deshidratate. Se amestecă bine, apoi se adaugă usturoiul curățat și tocat mărunt sau zdrobit.
- Se unge o tavă cu puțin ulei de măsline, apoi se așează peștii, iar mai apoi, sosul de roșii obținut mai devreme.
- Se dă la cuptor pentru 20-30 de minute la 180 de grade Celsius.
- Când sunt gata, se adaugă verdeața. Se pot consuma atât cu pâine, cât și cu mămăligă caldă, potrivit Știri Mondene.
Sursă foto: Shutterstock