Rețeta de pește cu legume a lui Sorin Bontea. Perfectă vara

.

Rețeta de pește cu legume dezvăluită de chef Sorin Bontea pentru fanii săi este nu doar ușor de preparat, ci și extrem de savuroasă și perfectă pentru zilele caniculare de vară. Nu în ultimul rând, este indicată celor care țin la siluetă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

În special vara, când temperaturile sunt caniculare, este recomandat să ne ferim de mâncărurile grele, așadar rețeta de pește cu legume prezentată de chef Sorin Bontea este varianta perfectă pentru cei care vor să mănânce sănătos, dar, în egală măsură, gustos. Peștele este o sursă excelentă de acizi grași, în timp ce legumele oferă nutrienți indispensabili pentru sănătate. Iată, așadar, cum se prepară rețeta de pește cu legume a lui chef Sorin Bontea!


Pentru prepararea acestui fel de mâncare savuros, faimosul chef a ales codul alb, o carne extrem de apreciată în bucătăria autohtonă.

Citește și: Rețeta de lava cake a lui chef Florin Dumitrescu

Citește și: Rețeta de șnițele a lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret

Citește și: Rețetă de pilaf cu carne de pui.E gustos și hrănitor

Citește și: Ciorbă țărănească cu afumătură.Rețetă simplă de făcut

Citește și: Rețetă de tartă cu căpșuni.Cel mai gustos desert


Rețeta de pește cu legume a lui Sorin Bontea

Rețeta de pește cu legume a lui Sorin Bontea, chiar dacă arată ca un preparat de stele Michelin, nu este deloc greu de preparat și nici nu necesită foarte multe ingrediente. Rezultatul final va fi însă pe placul tuturor membrilor familiei. Iată de ce aveți nevoie pentru a o pregăti.

Ingrediente

  • cod alb
  • doi căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • ciuperci shiitake
  • porumb
  • sparanghel
  • mazăre chinezească
  • făină
  • sare și piper, după gust

Cum se prepară peștele cu legume

Pentru a pregăti rețeta de pește cu legume a lui chef Sorin Bontea veți avea nevoie de două tigăi. Într-una se va pregăti peștele, iar în cealaltă legumele. Mai întâi, se taie 2 căței de usturoi în rondele și se pun în tigaia încinsă în prealabil, după care se adaugă puțin ulei de măsline. Tot acolo se vor agăuga și ciupercile shiitake, porumbul, sparanghelul și mazărea chinezească. Legumele se asezonează cu sare și piper după gust.


În timp ce legumele se pregătesc în tigaie, puneți în cealaltă tigaie puțin ulei de măsline și un cățel de usturoi. În prealabil, codul se tăvălește prin făină, pentru a nu se desface în timpul prăjirii. Codul se lasă câte un minut și jumătate pe fiecare parte la prăjit, iar apoi se bagă la cuptorul preînclzit la 180 de grade, pentru încă alte 2 minute.

La final, se așază legumele pe farfurie, iar deasupra lor peștele. Preparatul nu necesită neapărat un sos, deoarece legumele sunt îndeajuns de suculente. În schimb, merge perfect cu un pahar de vin alb, rece.