Dovleceii pane se gătesc, de regulă, cu ou și făină, însă dacă vă doriți o rețetă de post sau aveți un regim vegetarian, aflați că se pot prepara dovlecei pane și de post. Oul poate fi înlocuit în rețeta de dovlecei pane cu… muștar.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Ingrediente pentru rețeta de dovlecei pane de post
– 2-3 dovlecei
– o cească de faină de grâu
– 4 căței de usturoi pisați
– 3 linguri cu muștar
– 7 linguri de apă
– sare și piper dupa gust
– ulei pentru prăjit
Citește și: Rețetă de găluște cu prune.
Citește și: Rețetă de castraveți murați.Secretul unui gust delicios
Citește și: Frigănele sau pâine prăjită cu ou.Rețetă clasică
Cum se prepară dovleceii pane de post
Dovleceii se taie felii nici groase, nici prea subțiri, cam de 1 cm grosime pentru că nu ați vrea să se rupă la prăjit. Astfel, se fac crocanți la exterior și moi în interior.
Feliile se așază pe un prosop de hârtie și se presară cu sare, așa încât să elimine apa. Într-un bol amestecați muștarul cu usturoiul și treptat adăugați apă și făină, până se face o pastă fină.
Completați cu sare și piper sau chiar boia, dacă vreți să fie picanți.
Treceți fiecare felie de dovlecel prin pasta de muștar și făină și prăjiți-le în ulei încins. Îi puteți servi cu mujdei de usturoi sau sos tztziki.