Rețetă pentru cele mai delicioase clătite la cuptor, cu brânză și prosciutto

.

Clătitele sunt doar un desert savuros, atunci când sunt umplute cu dulceață sau ciocolată, dar pot fi și un excelent fel principal! Le putem umple, așadar, cu carne, brânză sau legume și le putem coace la cuptor, pentru un adevărat „curcubeu pe cerul gurii”. Dacă n-ați încercat până acum clătitele la cuptor, umplute cu branză și prosciutto, este timpul!


Ingrediente pentru clătite:

500 ml lapte

2-3 ouă

10 linguri
faină

un praf de
sare

2-3 linguri
de apă minerală

un plic de
praf de copt

o lingură de
unt topit

Ingrediente
pentru umplutură şi decor:

Prosciutto

Crema de brânză

Mozarella

Sparanghel

Preparare:

Clătitele se
prepară după reţeta (oarecum) clasică, adică: se bat bine ouăle cu un praf de
sare, operaţiune la care se poate folosi mixerul electric sau ţelul, iar mai
apoi se adaugă
treptat faina în care am adăugat în prealabil praful de copt. Odată obţinută o
pastă moale, adăugăm laptele dulce, neapărat rece şi puţină apă minerală.
Amestecăm în continuu pentru a evita apariţia cocoloaşelor. Adăugăm şi untul
topit. Amestecăm totul până obţinem o pastă lichidă – nici prea groasă, nici
prea subţire, mătăsoasă şi fără cocoloaşe, ca o smântână grasă. Opţional, aluatul se poate păstra jumătate de oră la
frigider.


Coacem clătitele,
de preferință cu ajutorul unei
tigăi speciale pentru clătite.

Odată
muntele din clătite construit, luăm pe rând câte o clătită şi o ungem cu cremă
de brânză, adăugăm prosciutto şi mozarella rasă, rulam şi le aşezăm într-un vas
pe care îl vom introduce ulterior la cuptor, pentru 10 minute. Înainte de asta,
punem puţin unt topit deasupra clătitelor şi o ploaie de mozarella rasă. Asta-i
tot!

Pentru
decorul extrem de savuros, tăiem partea lemnoasă a codiţelor sparanghelului,
curăţam uşor cu ajutorul unui cuţit economic şi călim pentru câteva minute în
unt. Nu ţineţi mult pe foc pentru că sparanghelul trebuie să rămână al dente!

Scoatem pe o farfurie şi prindem câte două tulpini de
sparanghel cu o fâşie de prosciutto şi mai punem la calit, în acelaşi unt în
care am adăugat între timp un căţel de usturoi pişat, pentru 2-3 minute. Doar cât
să se rumenească prosciutto şi sparanghelul să prindă gust de usturoi.

Ideea pentru decor vă aparţine!


Cum faci clatite. Trucuri ca să-ți iasă cele mai pufoase clătite