Rețetă peltea de gutui. Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu un prepart extrem de gustos, tot ce trebuie să faci este să respecți indicațiile de la această rețetă de gutui. Pregătește ingredientele necesare pentru a face cea mai bună peltea de gutui.
Rețetă peltea de gutui. Conținutul ei nutritiv este relativ mic, însă are vitamine și minerale extrem de importante pentru organism: potasiu, dar și vitamina C. De asemenea, gutuia conține importante cantități de fibră, are proprietăți dezinfectante și favorizează eliminarea acidului uric.
Rețetă peltea de gutui. Dacă îți place să o consumi în diferite preparate, trebuie să încerci și această rețetă de peltea de gutui.
Citește și: Rețetă de murături în saramură.Simplă și aromată
Citește și: Rețetă de paste cu dovlecei și usturoi.Gata în 20 de minute
Citește și: Rețetă de mâncare de roșii cu orez.Preparat gustos
Citește și: Clătite pufoase care nu se lipesc de tigaie.Rețeta Sandei Marin
Rețetă peltea de gutui. Ingrediente
- 1 kilogram de gutui
- 2l de apă
- 1 kilogram de zahăr
Rețetă peltea de gutui. Mod de preparare
- Curățăm și tăiem gutuile în bucăți potrivite.
- Punem gutuile la fiert în cei 2l de apă. Pe parcurs vom mai adăuga apă dacă vedem că a rămas fără și gutuile nu s-au fiert îndeajuns.
- Lăsăm pentru 30 de minute pe foc, iar când observăm că gutuile s-au fiert oprim focul și lăsăm să se răcească.
- Le trecem prin strecurătoare și apăsăm bine pe gutui pentru a ieși sucul din ele.
- Pentru fiecare litru de lichid obținut vom adăuga 1 kilogram de zahăr.
- Amestecăm bine totul și punem la fiert pentru 10-15 minute.
- După ce s-a legat compoziția vom observa că i s-a schimbat consistența. Oprim focul și punem în borcane totul.
- Servim cu pâine prăjită cu unt sau cu margarină.
Poftă bună!
Citeşte şi: Pelteaua – ce este și din ce fructe o poți face. Rețete delicioase