Rețetă pavlova. Unul dintre cele mai fine și bune torturi este cel pavlova. Este o combinație perfectă între bezea, frișcă și fructe, numai bună pentru sezonul cald. Deși este un pic mai complicat de preparat, rezultatul este un adevărat deliciu.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Dacă ai mânca ceva dulce și răcoros pe timp de vară, atunci pavlova este rețeta perfectă. Combinația dintre bezea, frișcă și fructe este nemaipomenit de bună, iar textura este una cu adevărat specială.
Ingrediente – Rețetă pavlova
Pentru bezea:
- 150 g albuș crud
- 150 g zahăr tos
- 150 g zahăr pudră
- un praf de sare
- vanilie
- câteva picături de zeamă de lămâie
Citește și: 3 rețete de post.
Citește și: 3 rețete ușoare de vară.
Citește și: De ce s-a rupt relația de prietenie dintre Gabriela Firea și Simona Gherghe:
Citește și: Jo și Juno s-au împăcat?
Pentru topping:
- 500 ml frișcă naturală
- 1-2 linguri de zahăr pudră, opțional
- 500 g fructe: kiwi, căpșuni, fructul pasiunii, zmeură, coacăze roșii, mure, afine etc.
Mod de preparare – Rețetă pavlova
Cuptorul se pune la încins la 90 C. Albușurile se cântăresc și se bat cu mixerul împreună cu praful de sare, până se obține o spumă tare. Se adaugă zahărul și vanilia și se continuă mixarea timp de 7-8 minute, la viteză mare, potrivit savoriurbane.com. Tot atunci se adaugă și zeama de lămâie.
Zahărul pudră se cerne direct peste spumă și se încorporează ușor cu o spatulă. Compoziția se va înmuia ușor. Pe o tavă rotundă cu pereții detașabili se pune hârtie de copt și se toarnă compoziția. Nu este nevoie să fie nivelată perfect, iar în centru se face o ușoară adâncitură.
Pereții se pot detașa, iar compoziția va rămâne în picioare chiar dacă este un pic moale. Se introduce la cuptor pentru 3 ore. În prima oră este obligatoriu să nu se deschidă ușa cuptorului. Este de preferat ca după coacere să mai fie lăsată la răcorit, în cuptor cu ușa întredeschisă, 4 ore.
Pavlova se ornează cu doar câteva ore înainte de servire. Se bate frișca și, opțional, se poate adăuga zahăr pudră. Fructele se spală și se feliază. Frișca se așează în mijlocul bezelei și se nivelează ușor în valuri spre margine. Apoi, peste frișcă, se împrăștie fructele.
Sursa foto: savoriurbane.com