Rețetă de pateu de ciuperci și caju de post. Odată cu Postul Crăciunului, gospodinele din toată țara au descoperit noi rețete de post, care mai de care mai gustoase. Unele dintre ele sunt atât de consistente, încât aproape nu-ți dai seama că sunt, de fapt, fără carne, ouă sau lapte. Este și cazul rețetei de pateu de ciuperci și caju de post recomandată de noi. Iată cum se prepară!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de pateu de ciuperci și caju de post. În general, de post, cele mai întâlnite mâncăruri sunt cele ce conțin cartofi sau orez. Dacă v-ați săturat de aceste două alimente și vreți să încercați ceva nou, noi vă provocăm să preparați rețeta de pateu de ciuperci și caju. Deși poate sună complicat, veți vedea că este o mâncare ce se gătește foarte ușor, în doar 20 de minute.
Rețetă de pateu de ciuperci și caju de post. Pentru rețeta de pateu de ciuperci și caju de post aveți nevoie de o listă scurtă de ingrediente. Astfel, nu veți cheltui foarte mulți bani pentru prepararea ei. Papilele dumneavoastră gustative vor fi cucerite pe loc și cu siguranță veți dori să mai gătiți acest fel de mâncare.
Rețetă de pateu de ciuperci și caju de post – Ingrediente
250 g ciuperci (de preferabil champignon)
50 g caju
1 ceapă mică
2 linguri ulei de cocos
1 lingură pătrunjle proaspăt tocat
sare și piper după gust
Rețetă de pateu de ciuperci și caju de post – Mod de preparare
1. Pentru început, trebuie să vă ocupați de caju. El trebuie călit într-o tigaie, la foc mediu. Vă veți da seama că este gata, după ce bucățile se rumenesc ușor. De asemenea, dacă nu vreți să-l pregătiți în tigaie, îl puteți găti și în cuptor.
2. Mai apoi, curățați ceapa cu atenție. Trebuie să o tocați mărunt, iar apoi o puteți căli în uleiul de cocos, la foc mediu. Ceapa este gata atunci când capătă o textură transparentă, conform retete.unica.ro.
3. După aceea, scoateți ceapa și adăugați ciupercile în tigaie. Lăsați-le pe foc până ce se rumenesc. Având în vedere că vreți să le prăjiți, nu să le căliți, nu trebuie să îngrămădiți bucățelele.
4. Folosiți apoi un robot de bucătărie pentru a mărunți bucățile de caju. La final, trebuie să obțineți o textură fină.
5. Adăugați apoi ciupercile, ceapa și pătrunjelul tocat. Condimentați preparatul și cu puțină sare și piper, pentru un plus de savoare. La final, cu ajutorul robotului de bucătărie, trebuie să rezulte o pastă mătăsoasă. Asta a fost tot. Sperăm că v-a plăcut. Poftă bună!
Sursă foto: ShutterStock