Rețetă de paste cu sos de roşii şi măsline. Un preparat simplu, ușor de gătit și gata în mai puțin de jumătate de oră. Pentru că ne aflăm în Postul Crăciunului, vă propunem o rețetă delicioasă și sățioasă, ideală pentru un prânz cu familia. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de paste cu sos de roşii şi măsline. Conform tradiției bisericii ortodoxe, Postul Crăciunului începe pe 15 noiembrie și se încheie pe 24 decembrie. În acestă perioadă, creștinii se abțin de la a consuma mâncăruri și băuturi de frupt. Fie că ții post sau nu, iată o rețetă savuroasă, ușor de gătit, care necesită câteva ingrediente simple.
Citește și: Cum faci borș de casă
Citește și: Rețeta de pizza de post.Se prepară în mai puțin de 10 minute
Citește și: Rețeta de chiftele cu cartofi
Citește și: Rețeta de chec cu lămâie și cocos.Cel mai gustos desert pentru post
Rețetă de paste cu sos de roşii şi măsline – Ingrediente
300 g paste
1 ceapă
2-3 căţei de usturoi
400 g roşii decojite în suc de roşii
100 ml vin alb
150 g măsline negre
oregano, sare și piper
Rețetă de paste cu sos de roşii şi măsline – Mod de preparare
1. Un prim pas pentru realizarea acestei rețete este fierberea pastelor. Acest proces se realizează după instrucțiunile de pe pachet.
2. Pentru prepararea sosului, roșiile, ceapa și usturoiul se toacă mărunt și se pun într-o tigaie cu ulei încins.
3. În această etapă, se adaugă vinul îndoit cu apă și se mai lasă la fiert pentru încă 10 minute, potrivit retete.unica.ro.
4. Ulterior, sosul și măslinele se toarnă peste paste și se amastecă bine. Opțional, mai pot fi adăugate câteva bucăți de roșii. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik