Rețetă de paste cu pui și sos de roșii. Ușor de preparat

.

Rețetă de paste cu pui și sos de roșii. Asta este cea mai ușoară mâncare pe care o poți prepara. Ai nevoie doar de câteva ingredinte, pe care le poți găsi în orice magazin. Rețeta de paste cu pui și sos de roșii este gustoasă și la îndemâna oricui.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de paste cu pui și sos de roșii. Pastele sunt mereu la îndemâna oricui, fie că nu ai timp să îți petreci prea mult timp în bucătărie, fie că nu îți place să gătești tot timpul acasă. Totuși, dacă vrei să ai parte de un prânz sau chiar de o cină rapidă, tot ce trebuie să faci este să procuri următoarele ingredinte și să te pui pe treabă.


Citește și: Rețete pentru salată bulgărească cu și fără ardei copt

Citește și: Trei rețete de salate ideale pentru slăbit și gustoase

Citește și: Rețetă de dovlecei umpluți cu carne. Un deliciu culinar

Citește și: Rețetă de ciorbă de roșii cu găluște! Sănătoasă și gustoasă

Rețetă de paste cu pui și sos de roșii. Ingrediente

  • 200 gr paste integrale, penne
  • 250 gr piept de pui
  • 1 lingură ulei
  • 2 linguri unt topit
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras, roșu
  • 2-3 căței de usturoi
  • puțin ghimbir
  • busuioc și oregano
  • sare și piper
  • 500 ml suc de roşii
  • 100 gr pasta concentrate de roșii
  • 150 gr parmezan
  • pătrunjel verde

Rețetă de paste cu pui și sos de roșii. Mod de preparare

Mod de preparare sos

  1. Tăiam carnea în bucățele mici și le condimentăm cu sare și piper. Le lăsam la macerat timp de 20 de minute și mai amestecăm din când.
  2. Punem ulei în tigaie, așteptăm să se încingă bine și adăugăm bucățelele de pui. La final, adăugăm și puțin unt în tigaie. Scoatem bucățelele de pui și le păstram la cald.
  3. În tigaie, în grăsimea rămasă de la pui, adăugăm ceapa și 2 căței de usturoi. Așteptăm până își schimbă culoare și adaugăm morcovul dat prin răzătoare și ardeiul tocat. Adaugăm 2-3 linguri de apă peste legume și le lăsam să se facă, potrivit A1.
  4. Când sunt aproape făcute, adăugăm sosul de roșii și pasta de roșii peste legume. Pentru 5-6 minute lăsam sosul să fiarbă, iar în acest timp putem condimenta cu oregano, busuioc, puțin ghimbir răzuit, dar și un cățel de usturoi răzuit.
  5. După ce am adăugat și condimentele, putem pune și puiul în tigaie și mai lăsam pentru câteva minute pe ochi.

Mod de preparare paste

  1. Punem apă la fiert cu sare. După ce apa a început să fiarbă, adaugăm pastele și le fierbem pentru 10-12 minute.
  2. Scurgem pastele și le adaugăm în sos cu roșii. Mai adăugăm puțină apă și le amestecăm. După câteva minute adăugăm parmezan răzuit și le putem servi.

Poftă bună!

sursă foto Pixabay