Rețetă de paste cu legume de post. Se prepară rapid!

.

Rețetă de paste cu legume de post. De ieri, 15 noiembrie 2021, am intrat cu toții în Postul Crăciunului. Cei care îl țin nu vor mânca produse lactate, ouă sau carne. Deși aceste alimente se găsesc deseori în meniul nostru obișnuit, sunt o mulțime de preparate delicioase care nu le conțin. În această perioadă, noi vă recomandăm să încercați rețeta de paste cu legume de post. Se prepară imediat!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de paste cu legume de post. Ieri, pe 15 noimebrie 2021, a început Postul Crăciunului. Acesta se va încheia vineri, pe 24 decembrie, în Ajun. De-a lungul timpului, au apărut numeroase rețete de post. Multe dintre ele conțin cartofi și ciuperci, aceste alimente fiind sățioase și gustoase. Și pastele pot fi consumate în această perioadă, dacă înlocuiți carnea cu… legumele.

Rețetă de paste cu legume de post. Rețeta de de paste cu legume de post recomandată de noi se prepară în doar câteva minute. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente, accesibile și ieftine. Dacă veți urmări cu atenție modul de preparare prezentat mai jos, veți obține o masă perfectă în doar 30 de minute!


Rețetă de paste cu legume de post – Ingrediente

5 roşii

2 dovlecei

2 cepe

2 vinete

2 ardei graşi, roşu şi galben

2 căţei de usturoi

6 linguri ulei

2 linguri bulion

2 linguri tarhon uscat

1 lingurita rozmarin

sare şi piper

Rețetă de paste cu legume de post – Mod de preparare

1. Mai întâi, ocupați-vă de legume. După ce le-ați spălat cum trebuie, sub jet de apă rece, ele vor fi tăiate sub formă de rondele. Presărați deasupra lor puțină sare și îndepărtați-o după aproximativ 10 minute, ștergând feliile.

2. După aceea, treceți la ceapă. După ce ați curățat-o cu grijă, și ea trebuie tăiată tot rondele.

3. Luați apoi și ardeii. Odată ce au fost spălați și curățați, ei pot fi tăiați în bucăți destul de mari. Dovleceii se feliază la fel ca vinetele și ceapa, mai exact rondele.


4. Usturoiul trebuie și el curățat foarte bine. Mai apoi, cu ajutorul unui cuțit, trebuie să-l tăiați în felii subțiri, notează retete.unica.ro.

5. Ulterior, după ce ați tăiat legumele, puneți niște ulei într-o tigaie suficient de încăpătoare. Se pune uleiul la încins și se adaugă apoi legumele. Atenție! Nu trebuie să puneți și roșiile.

6. După ce ați adăugat legumele în tigaie, la cinci minute distanță, adăaugați usturoiul și ierburile aromatice, alături de roșii și bulion. Pentru un plus de gust, presărați sare și piper. Lăsați totul pe foc mic timp de 15 minute.


7. În timp ce legumele se fac, puneți pastele la fiert. După ce sunt gata, ele se scurg și se adaugă în tigaie, peste legume. Adăugați la final tarhonul și amestecați ușor. Poftă bună!

Vezi cu ce poti inlocui alimentele de dulce in post!

Sursă foto: Unsplash