Pasta de jumări este o mâncare pe care majoritatea turiștilor o adoră! Deși este foarte cunoscută în zonele turistice din România, precum în Sibiu, românii nu sunt foarte atrași de ea deoarece nu reușesc să găsească secretul gustului. Noi am decis să vi-l prezentăm! Iată cum se prepară cea mai bună pastă de jumări!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Pasta de jumări este o rețetă tradițională românească, care atrage foarte mult atenția turiștilor din întreaga lume. Aceștia, de fiecare dată când ajung în zone reprezentative ale României, decid să consume acest preparat. Iată de ce ingrediente ai nevoie!
Citește și: Rețetă de plăcintă cu spanac și orez.Simplă și gustoasă
Citește și: Rețetă prăjitură „Cât bați din palme.Extrem de gustoasă!
Citește și: Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi
Citește și: Rețetă tort de post fără coacere.Simplu de făcut!
Rețetă de pastă de jumări – Ingrediente
- 250 g jumări
- o ceapă roşie medie, curăţată şi spălată
- un ou fiert tare, curăţat
- 4-5 căţei mici de usturoi, curăţaţi şi spălaţi
- 2 linguri cu muştar
- boia de ardei dulce
- piper proaspăt măcinat
- sare
Rețetă de pastă de jumări – Mod de preparare
- Ceapa se taie mărunt, la fel și oul fiert.
- Cu ajutorul unui robot de bucătărie, facem o pastă din ingrediente. Punem jumările, usturoiul, oul fiert, ceapă, muştarul, cam un sfert de linguriţă cu boia de ardei dulce, piper măcinat şi sare și mixăm folosind funcția pulsare.
- Aceasta se mixează până când consistența este cea dorită. Este important ca pe parcursul procesului să se curețe pereții bolului.
- Se gustă, se condimentează cu sare și piper și se păstrează în borcane.
Sursă foto: Shutterstock