Rețetă papanași cu brânză de vaci și griș. Pufoși și savuroși

.

Dacă v-ați săturat de varianta clasică, a venit timpul să încercați și o rețetă de papanași cu brânză de vaci și griș. Acest preparat, în egală măsură gustos, conține însă mai puține calorii și este mai simplu de preparat.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Dacă adorați deserturile pufoase și ușoare, atunci trebuie să încercați clasica rețetă de papanași cu brânză de vaci și griș. Spre deosebire de varianta arhicunoscută, prezentă în majoritatea restaurantelor, papanașii cu brânză de vaci se fierb, nu se prăjesc, iar asta îi face mult mai dietetici, fără a le scădea totuși din savoare. Iată cum se pregătește cea mai simplă rețetă de papanași!


Rețetă de papanași cu brânză de vaci și griș

Unul dintre deserturile copilăriei, papanașii, fie prăjiți, fie fierți, se numără printre preferatele românilor. De aceea, vă propunem cea mai simplă rețetă de papanași cu brânză de vaci. Se pregătesc repede, nu necesită multe ingrediente, dar vor deveni rapid preferații întregii familii. Iată de ce aveți nevoie pentru a-i pregăti!

Citește și: Rețetă de papanași. Cum să îți iasă pufoși și delicioși

Citește și: Prăjitură pufoasă cu cireșe


Citește și: Prăjitură fragedă cu mere. Rețetă de post

Citește și: Rețetă baclava cu nucă. Cum să faci baclava acasă

Citește și: Rețetă de banana bread. Cel mai gustos chec cu banane

Ingrediente papanași cu brânză de vaci și griș

  • 300 gr brânză de vaci
  • un ou mare
  • două linguri de zahăr
  • o linguriță extract de vanilie
  • coajă de lămâie
  • trei linguri de făină
  • două linguri griș
  • 100 g pesmet
  • 25 g unt
  • 50 g zahăr brun
  • dulceață pentru servit

Cum se prepară papanașii cu brânză de vaci și griș

  • Se amestecă brânza cu oul, zahărul, extractul de vanilie, coaja de lămâie rasă, făina și grișul. Se obține o compoziție omogenă, nelipicioasă.
  • Apoi, topim untul într-o tigaie de teflon și adăugăm pesmetul, după care lăsăm pe foc tigaia până în momentul în care pesmentul își schimbă culoarea și se rumenește. Pe urmă, se adaugă zahărul.
  • Într-o oală încăpătoare se pun la fiert 2-3 litri de apă cu o linguriță de sare și, între timp, pe blatul bine înfăinat formăm biluțe din compoziția de papanași, de mărimea unei nuci.
  • După ce apa începe să fiarbă, micșorăm focul și punem biluțele în apa clocotită, cu ajutorul unei spatule. Lăsăm papanașii la fiert până când încep să se ridice la suprafața apei.
  • Îi scoatem cu o spatulă și, după ce îi scurgem de apă, îi dăm prin pesmet până sunt bine acoperiți.
  • Se servesc calzi, cu dulceață de fructe de pădure, sau cu smântână și pudrați cu zahăr.