Rețetă de ouă umplute cu pate. Ușor de preparat!

.

Atunci când pregătești un platou special de Crăciun, cu siguranță nu trebuie să lipsească ouăle umplute. Deși există foarte multe rețete pentru compoziție, preferatele mele sunt cele cu pate. Se prepară extrem de ușor, nu necesită mult timp petrecut în bucătărie și au un gust senzațional!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de ouă umplute cu pate. De fiecare dată când mă gândesc la platoul pentru masa festivă de Crăciun, iau în calcul existența ouălor umplute. Acestea pot veni sub diferite forme, însă preferatele mele sunt cele cu pate. Iată cât de ușor se prepară!

Citește și: Rețete de turtă dulce.Un desert delicios!

Citește și: Rețetă prăjitura Rumba.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de cârnați de porc pentru Crăciun

Citește și: Rețetă de lebăr de casă.Un preparat tradițional savuros


Rețetă de ouă umplute cu pate – Ingrediente

  •  1 cutie de pate de porc
  •  1 legatura mărar
  •  6 ouă
  •  sare
  •  piper măcinat
  •  1 lingura smântână
  •  10 g unt
  •  2 linguri muştar
  •  6 gălbenuşuri

Rețetă de ouă umplute cu pate – Mod de preparare


  1. Ouăle se pun la fiert pentru aproximativ 6-7 minute.
  2. Când acestea au fiert, se lasă preț de câteva minute în apă rece, fiindcă în acest mod vor fi mai ușor de decojit.
  3. Se taie ouăle în jumătăți, apoi se scoate gălbenușul.
  4. Separat, într-un bol, se pun gălbenușurile,  untul, pateul de ficat, sarea, piperul, smântâna, muştarul şi mărarul tocat mărunt și se amestecă cu ajutorul unui blender până când se formează o pastă.
  5. Albușurile se umplu cu acest amestec și se pun la frigider pentru câteva ore, potrivit Unica.

Sursă foto: Shutterstock