Te sperie gândul că ai putea da greș încercând o rețetă de ou poșat? Iată cum se prepară și care este secretul pentru a obține preparatul perfect, demn de Chefi la cuțite! E extrem de savuros și vei reuși să impresionezi pe toată lumea.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Pentru a prepara cea mai simplă rețetă de ou poșat ai nevoie de un singur lucru, iar acela nu este, așa cum credeai, îndemânarea! Dacă vrei să-ți iasă preparatul perfect, tot ce ai nevoie sunt ouăle proaspete. Aceasta este condiția de bază pentru a nu da greș. Este un preparat super gustos, cu puține calorii și poate fi servit alături de multe alte preparate, începând cu carnea și încheind cu faimosul Club sandwich.
Rețetă ou poșat
Dacă vrei să faci o rețetă de ou poșat ca la carte, trebuie să te asiguri mai întâi că ai cumpărat ouă proapete. E foarte simplu să verifici acest lucru. Ia un vas sau un pahar cu apă cu apa și pune oul înăuntru. Dacă stă la fund e proaspăt, dacă stă vertical, are deja 2-3 săptămâni, iar dacă plutește e foarte vechi și e indicat să îl arunci imediat. Iată de ce ai nevoie pentru a pregăti oul poșat perfect!
Citește și: Rețetă de supă Ramen. Mâncare japoneză
Citește și: Plăcintă cu spanac proaspăt.Rețetă simplă
Citește și: Chifteluțe de pleurotus.Rețetă simplă și delicioasă
Citește și: Chiftele de quinoa. Rețetă gustoasă și sănătoasă
Citește și: Rețetă de Panna Cotta. Perfectă pentru orice ocazie
Ingrediente
- ouă
- 1,5 l apă
- sare
- 2 linguri de oțet (nu lasă oul să se destrame)
- pâine prăjită pentru servire
- parmezan
- bacon
- verdețuri
Cum se prepară ouăle poșate
Pentru a găti rețeta clasică de ou poșat, ai nevoie de o cratiță cu gura foarte largă și, evident, de ouă foarte proaspete. Se umple cratița cu apă aproxiamtiv 5 cm în înălțime, în care puneți sarea și cele 2 linguri de oțet, și se da în clocot.
Dupa ce apa a dat în clocot, se lasă să fiarbă la foc mic. Se sparge apoi fiecare ou într-o ceașcă sau într-un vas ramekin. Faceți un mic vârtej în apa fierbinte cu lingura și răsturnați cu grijă oul în vârtejul format. Se lasă să fiarbă aproximativ 3-4 minute (3 minute dacă vă place mai moale), după care se scoate, ușor, cu o spatulă. Dacă vi se pare că albușul nu este coagulat perfect, mai lăsați la fiert încă 30 de secunde.
Se așază peste preparate din carne, salată, legume sau sandwich club și se crestează puțin gălbenușul cât să curgă. Poate fi servit și pe o felie de pâine prăjită, presărat cu bacon prăjit sau cu parmezan, asezonat cu sare, piper și verdețuri după gust.
Dacă nu aveți încredere că veți reuși din prima, puteți folosi folie alimentară. Tăiați bucăți de folie pe care le ungeți cu puțin ulei și întindeți-le pe masă. Apoi, puneți oul la mijloc și legați folia cu un nod. Se pune la fiert și se lasă în jur de 3-4 minute. Datorită foliei alimentare, sunt șanse mai mici ca albușul să se răspândească în vas.
Foto: Shutterstock