Cine nu iubește o porție generoasă de tiramisu rece și cremos? Este desertul ideal după orice masă. Pișcoturile îmbibate în cafea și crema fină de mascarpone se combină de minune într-un desert extrem de ușor de făcut.
Pentru tiramisu ai nevoie de:
- 100 g zahăr
- 500 g mascarpone
- 4 ouă întregi
- Esență de vanilie
- 300 g pișcoturi
- 200 g cafea solubilă
- 20 g lichior amaretto
- Pentru decor:
- cacao
Mod de preparare:
Pentru a avea cele mai bune rezultate în prepararea unui tiramisu delicios, încearcă să îl faci cu o zi înainte să îl servești. Astfel, pișcoturile vor avea timp să se înmoaie, iar crema va avea timp să se îmbine cu cafeaua din pișcoturi și să întărească. Pentru început, alege o tavă încăpătoare.
Citește și: Rețetă pentru cele mai delicioase clătite la cuptor, cu brânză și prosciutto
Prepară cafeaua: apă fierbinte, zahăr, cafea solubilă și lapte. Adaugă lichiorul. Las-o la răcit până prepari crema.
Separă albușurile de gălbenușuri și amestecă jumătate din cantitatea de zahăr cu gălbenușurile. Mixează până totul devine o cremă. Bate albușurile cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr și apoi încorporează-le în crema de gălbenușuri. Adaugă apoi brânza mascarpone, adaugă esența de vanilie și amestecă ușor cu o spatulă.
Pregătește tava și înmoaie pișcoturi în cafea apoi așează un strat de pișcoturi în tavă. Pune cremă, și apoi pișcoturi, urmând ca ultimul strat să fie de cremă. Pune cacao într-o sită și acoperă tot stratul, apoi dă la rece pentru măcar 4 ore, preferabil peste noapte.
Servește alături de o ceașcă de capucino.