Rețeta mușuroi de cârtiță cu banane

.

Rețeta mușuroi de cârtiță cu banane. Dacă vrei să prepari un desert delicios pentru membrii familiei, îți recomandăm rețeta mușuroi de cârtiță cu banane. Se pregătește rapid și este extrem de delicios. În timp ce gospodinele se feresc să prepare torturi sofisticate, iată că există și o rețetă de tort rapidă: mușuroiul de cârtiță cu banane.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Rețeta mușuroi de cârtiță cu banane. Desertul este cu siguranță cel mai așteptat preparat atunci când iei masa în familie, sau atunci când ieși cu prietenii. Rețeta de mușuroi de cârtiță cu banane este absolut delicioasă și rapid de pregătit. Iată ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara această rețetă de tort!

Citește și: Rețetă de cornulețe cu vișine și nuci

Citește și:Rețetă de clătite cu mere rase în aluat. Un desert gustos și simplu de făcut

Citește și:Budincă de orez cu cardamom și scorțișoară, după rețeta Laurei Cosoi


Citește și:Rețetă de frigănele cu mere

Ingrediente

-150 g faina
-5 oua
-200 g zahar
-40 g cacao
-40 ml ulei
-putina sare

Pentru umplutură

-250 ml smantana pentru frisca
-500 g mascarpone
-150 g zahar pudra
-3 banane
-100 g fulgi de ciocolata
-1 lingura esenta de vanilie


Mod de preparare

Blatul se face din ouăle care se bat cu zahărul până când se obține o spumă consistentă. Apoi se adaugă zahărul, uleiul și laptele și se amestecă foarte bine. Următorul pas este încorporarea făinii, prafului de copt și cacao care se cern și se mixează. Compozția obținută se pune în tavă care are pereții detașabili, iar aluatul trebuie să stea la cuptor aproximativ 30 de minute la 180 de grade Celsius.


După ce se scoate de la cuptor se lasă la răcit, iar partea de deasupra a blatului se taie și se golește interiorul cu un cuțit și se pun înăuntru bananele taiete bucățele.

Pentru prepararea cremei se pune într-o oară amidonul, făina, zahărul și laptele si se pun la foc mic. Ulterior se adaugă untul și esenta de vanilie si se amestecă. Crema obținută trebuie lăsată să se răcească, iar între timp se bate frișca lichidă. Ciocolata neagră se mărunțește cu ajutorul robotului de bucătărie, iar frișca și crema de vanilie se amestecă și se adaugă și fulgii de ciocolată. Bucățile de blat rămase se mărunțesc și se adaugă centrul tortului. Crema se toarnă peste blatul de tort, iar deasupra se adaugă ciocolata. Mușuroiul de cărțită trebuie să stea la rece cel putin 2 ore. Poftă bună!

Sursa foto: Canva