Rețetă de musaca de dovlecei cu carne tocată la cuptor. Vreți să gătiți un preparat gustos, dar și sănătos în același timp? Dovleceii sunt cea mai bună variantă! Rețeta de musaca de dovlecei cu carne tocată la cuptor recomandată de noi va fi o încântare pentru papilele voastre gustative și este și foarte simplu de făcut!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de musaca de dovlecei cu carne tocată la cuptor. Dovlecelul este un aliment ce nu trebuie să lipsească din meniul dumneavoastră. Este bogat în nutrienți, iar valorile calorice sunt foarte scăzute, astfel, el nu îngrașă. Acesta poate fi folosit în diverse combinații, cum ar fi în rețeta de musaca de dovlecei cu carne tocată la cuptor. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente și puțin timp la dispoziție!
Citește și: Rețetă de mâncare de ardei copți.Este ieftină și gustoasă
Citește și: Rețetă de ciorbă de dovlecei țărănească.Ușor de preparat!
Citește și: Rețetă de dovlecei gratinați.Preparat simplu și foarte gustos
Citește și: Rețetă de mâncare indiană.Condimentele care dau savoare
Rețetă de musaca de dovlecei cu carne tocată la cuptor – Ingrediente
– 800 g cartofi noi
– 500 g carne tocată
– 1 legătură ceapă verde
– 100 ml supă de carne sau de legume
– 3 linguri pastă de roşii
– 4 linguri ulei
– oregano uscat
– sare
– piper
Rețetă de musaca de dovlecei cu carne tocată la cuptor – Mod de preparare
1. Începeți prin a toca ceapa mărunt. După ce ați terminat, o puneți la călit alături de două linguri de ulei și o lingură de apă. Uleiul trebuie să fie bine încins înainte, potrivit romaniatv.net.
2. După ce ați observat că ceapa a căpătat o guloare aurie, puneți peste carnea tocată și lăsați totul la călit, până ce zeama scade în totalitate. Apoi, după ce s-a răcorit puțin, puteți presăra condimentele, sarea, oregano și piper, după bunul plac.
3. Într-un vas separat, fierbeți cartofii. Nu îi decojiți, doar spălați-i cum trebuie, cu atenție. După aceea, scurgeți zeama, iar după ce ați dat coaja jos, îi puteți tăia felii mai groase, după preferințe.
4. Ungeți o formă termorezistentă cu uleiul rămas, iar apoi puneți câte un rând de felii de cartofi în tavă. Peste el, adăugați carnea tocată. Continuați apoi în acest mod până când terminați toate ingredientele.
5. Atenție! Trebuie să țineți cont de faptul că ultimul strat trebuie să fie compus din cartofi. La final, adăugați supa de carne sau legume, iar apoi puneți și paste de roșii, întinsă uniform.
6. Forma se lasă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, dar o puteți verifica între timp. Preparatul poate fi servit cald, cât și rece, pentru că nu-și pierde din savoare.
Sursă foto: Pixabay