Rețetă de melcișori cu nucă de post. În perioada postului, tot mai multe gospodine își doresc să pregătească cele mai bune rețete, pentru a nu simți nevoia de lactate, ouă sau carne. Noi îți prezentăm un desert savuros care nu necesită decât 7 ingrediente!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de melcișori cu nucă de post. Atunci când îți dorești să le pregătești celor dragi un desert delicios, încearcă această rețetă. Este simplă, de post și nu necesită mult timp petrecut în bucătărie. Iată de ce ingrediente ai nevoie!
Citește și: Rețetă de ciorbă de roșii cu găluște!
Citește și: Ciorba de conopidă cu pui
Citește și: Ciorbă de curcan cu tăiţei de casă
Citește și: Ciorbă de varză dulce cu afumătură
Rețetă de melcișori cu nucă de post – Ingrediente
- 500 gr faina
- 250 ml apa calduta
- 1 plic drojdie uscata
- 4 linguri miere
- 25 gr margarina
- 300 gr miez nuca pisat
- 200 gr zahar
Rețetă de melcișori cu nucă de post – Mod de preparare
- Primul pas al acestei rețete are legătură cu drojdia. Aceasta se dizolvă în puțină apă caldă, peste care se adaugă făina. Se lasă la dospit până când își mărește volumul.
- Mierea se diluează în apă, apoi se adaugă margarina topită. Se amestecă bine, apoi se ia maiaua obținută anterior și se omogenizează compoziția. Peste aceasta se pune treptat făina.
- Se lasă la dospit până când compoziția își dublează volumul, apoi se întinde o foaie pe care se presară miezul de nucă amestecat cu zahărul.
- Se rulează cât mai strâns și se taie în rulouri aproximativ egale.
- Rulourile se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu un sirop format din apă și zahăr și se lasă la cuptor până când se rumenesc.
- Când sunt rumenite, acestea se scot din cuptor și se ung din nou cu sirop, pentru un aspect mai plăcut, potrivit stiridiaspora.ro.
Sursă foto: Shutterstock
Cel mai nou VIDEO